Redovi brodova u kineskim lukama znak upozorenja za Evropu i Severnu Ameriku

Terminali u Evropi i Severnoj Americi pripremaju se za još jedan „bič efekat“ koji će u narednom nedeljama doći iz Kine. Uzrok je novi talas epidemije virusa COVID-19 i uspostavljanje novih lockdown mera tokom marta. Posledično, došlo je do zastoja u lukama i zabeležen je veliki pad produktivnosti.

Kada se uzmu u obzir samo Hong Kong i Šenžen, a produktivnost ovih luka tokom marta izrazi u takozvanim “TEU danima čekanja” (TEU Waiting Days – TWD), rezultat iznosi 1,5 miliona TWD, što je tri puta više u odnosu na oko 500.000 TWD pre dva meseca.

TWD se računa na sledeći način – na primer, ako jedno plovilo kapaciteta 10.000 TEU čeka 12 dana da istovari teret, TEU vreme čekanja iznosi 120.000 TWD.

Podaci medijske kuće Bloomberg pokazuju da su redovi brodova izvan Hong Konga i Šenžena na najvišem nivou u poslednjih 5 meseci. Čak 174 broda su usidrena, ili plutaju ispred luka južne Kine. Evidentan je i rast redova blizu Šangaja.

Izraelska pomorska platforma Windward zabeležila je pad operacija na kontejnerskim terminalima tokom poslednjeg zatvaranja u Šenženu. Prema Windward-u, obim operacija u luci Yantian, najvećem terminalu u Šenženu, pao je za 84%, sa 50.163 TEU pretovarenih 15. marta na samo dva pristajanja u luci i 6.328 TEU pretovarenih 18. marta, dok 20. marta nije bilo pretovara.

Shekou, zapadni terminal u Šenženu, pao je sa prosečnih 20 pristajanja kontejnerskih brodova dnevno, na 12 nakon najave zatvaranja.

Potpredsednik međunarodne logističke kompanije Kuehne+Nagel Otto Schakt, predviđa da će gužve u kineskim lukama i kašnjenja plovila izazvati probleme u odredišnim lukama u narednim nedeljama.

Izvor: pomorac.hr