UPS i nemački startap Wingcopter razvijaju novu generaciju DRONOVA za dostavu

Kompanija UPS Flight Forward, deo logističkog giganta UPS, sarađuje sa nemačkim startapom Wingcopter na razvoju nove generacije dronova za dostavu.

Wingcopters imaju domet od 120 kilometara i mogu biti zaista brzi – tokom testova postigli su brzinu od 240 km/h po lepom vremenu. Za vreme jakog vetra mogu da lete i do 70 km/h. Dronovi mogu uzletati i sletati vertikalno – što je idealno za uske prostore, a omogućava i svestraniju upotrebu u komercijalne svrhe. Budući da je UPS veoma zainteresovan da u budućnosti  sve više koristi dronove za dostavu, jedan od problema koji žele da reše razvojem nove letelice jeste i pitanje buke.

UPS je krajem prošle godine po prvi put isporučio lekove dronom u SAD – u dvorište privatne kuće i u kampus doma za stare. Bili su to su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za vazdušni saobraćaj.

Da bi UPS Flight Forward mogao u potpunosti da sarađuje sa nemačkim startapom u Sjedinjenim Državama, potrebno je da Wingcopter dobije zvaničnu licencu za usluge dostave dronom, piše portal trans.info. 

foto: wingcopter.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.