Betonske cevi za Srbiju „u rukama“ železničke kompanije MEDWAY Italija (VIDEO)

Italijanski mediji izveštavaju ovih dana o zanimljivim događajima na železnici, koji su za nas dodatno interesantni jer je krajnja destinacija transporta upravo naša zemlja. Reč je o prevozu gigantskih betonskih cevi, čije je konačno odredište Srbija, a protagonisti ovog projekta na severu Italije su kompanije MEDWAY i Alpe Adria.

Kako piše supplychainitaly.it, železnički ogranak pomorsko-logističkog giganta MSC- MEDWAY Italija, širi aktivnosti i portfolio izvan sektora intermodalnog i kontejnerskog transporta. Tako je ova, kako navode, „mlada, ali veoma aktivna železnička kompanija“ bila zadužena za vuču kompozicije natovarenu betonskim cevima na relaciji Interporto Cervignano – Villa Opicina.

– Ovo je još jedna operacije MSC-ove železničke kompanije van kontejnerskog segmenta. Prošlog proleća, MEDWAY je realizovao svoj prvi transport drveta konvencionalnom železnicom – navode. 

Italijanski portal koji se bavi železnicom – ferrovie.info, objavio je još nekoliko detalja o ovom transportu: 494.234 „Mia” i 483.320 zajedno su radili na vuči 23 vagona Regs-z, od kojih su 22 bila natovarena betonskim cevima proizvođača ILCEV. Ukupna težina voza bila je 1.700 tona.

Pomenuti armirano-betonski elementi obloženi HDPE (polietilenom visoke gustine) oblogama koriste se u cevovodima ili kanalizacijama velikih preseka, ali i u izgradnji multifunkcionalnih servisnih kanala, podvožnjaka puteva i autoputeva, izgradnji akumulacionih ili laminacionih rezervoara i za različite druge namene.

Početkom septembra, podsetimo, najavljeno je da uskoro kreće železnički transport dobara proizvedenih na severu Italije namenjenih velikim građevinskim projektima u Srbiji, kao i da je preduzeće Alpe Adria razvilo specijalizovani logističko-železnički servis kako bi se snažnije podržala preduzeća za proizvodnju dobara i pružanje usluga, u obe zemlje.

Foto: YouTube/PrintScreen