Brzi voz Peking-Moskva dovezao robu za 6 dana!

„RZD Logistics“ je organizovao prvu uslugu brzog transporta između Pekinga i Moskve, u skladu sa sporazumom sa Kineskom železničkom korporacijom potpisanom u junu. Voz je započeo put 21. jula, a 27. jula stigao u Moskvu, na železničku stanicu Iaroslavski.

Roba za elektronsku trgovinu (LED sijalice i kancelarijski materijal) je prevezena u vagonu za poštu i prtljag putničkog voza. Na taj način je teret dostavljen železničkim saobraćajem iz Pekinga u Moskvu u roku od 6 dana, što je uporedivo sa avio dostavljanjem, ali je jeftinije od ove vrste isporuke.

Prema sporazumu između Kine i Rusije, „RZD Logistics“ je odgovorni ruski operater, koji može koristiti usluge „Federal Passenger Company“ i „China Railway Express “ odgovorne za realizaciju određenih projekata.
U junu su Ruske železnice i Kineska železnička korporacija potpisale Memorandum o organizaciji brzih prekograničnih železničkih pošiljki između Kine i Rusije-Evrope.

Dve strane su se složile da ujedine napore u razvoju tržišta tereta za redovne robne isporuke; razvoj logističkih usluga za maloprodajnu prekograničnu trgovinu i e-trgovinu, kao i usluge ekspresne isporuke tereta na relaciji Kina-Rusija-Evropa.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.