Efikasniji teretni transport za Bor, Prahovo, železaru – Pri kraju obnova 6 železničkih tunela

Rekonstrukcija koloseka u šest tunela na pruzi Kučevo-Majdanpek je u završnoj fazi i očekuje se da čitav posao bude završen u aprilu, saopštili su iz Infrastrukture železnica Srbije. Reč je o tunelima na deonici pruge Mala Krsna-Požarevac-Bor-Vražogrnac, a ovaj obiman posao, koji decenijama nije rađen, počeo je krajem decembra prošle godine između stanica Kaona i Majdanpek.

Ovaj železnički pravac veoma je značajan za teretni transport, budući da su za njega vezani mnogobrojni veliki privredni sistemi (smederevska železara, RTB Bor…). Kada radovi budu završeni povećaće se brzina teretnih vozova, kao i nosivost po osovini – što je omogućiti poboljšanje transporta robe. 

Iz Infrastrukture podsećaju da su, kada je pre tri godine urađena rekonstrukcija pruge Požarevac-Majdanpek, izvedeni radovi u tunelima do Neresnice kod Kučeva, dok je sada u toku sređivanje preostalih šest tunela od Neresnice do Majdanpeka.

Projektom uređenja tunela predviđeno je postavljanje šina i novih betonskih pragova, ugradnja novog tucanika, kao i mašinsko regulisanje koloseka. Radovi su prvo počeli u tunelu Železnik, zatim u Brodici, Prevalecu, Čekiću, tako da je do sada u njima završeno polaganje koloseka. U prethodnih mesec dana radovi su se odvijali i u dva najduža tunela Ujevac (815 metara) i Blagojev Kamen (746 metara).

Ukupna dužina rekonstrukcije koloseka u tunelima iznosi skoro 3,4 kilometra.

Kako bi se poštovala dinamika radova, a istovremeno obezbedio i teretni saobraćaj na pruzi, rekonstrukcija se izvodi tako što neimari u kontinuitetu rade 10 dana, zatim četiri dana saobraćaju teretni vozovi, da bi se potom nastavio ciklus od narednih deset radnih dana.

Takav pristup je primenjen zbog toga je što su za železnički pravac Požarevac-Majdanpek vezani značajni privredni sistemi – Luka Prahovo, RTB Bor, rudnici Majdanpek, Kaona, Kostolac i železara Smederevo, navode iz Infrastrukture.

– Vozovi su između Požarevca i Majdanpeka ranije saobraćali prosečnom brzinom od 20 km/sat. Kada budu završeni radovi i u ovih šest tunela, brzina putničkih vozova biće povećana na 80 km/sat, a teretnih na 60 kilometara na sat, dok će nosivost po osovini biti povećana sa 16 na 22,5 tona, što će omogućiti veći, efikasniji i bolji obim transporta robe. Za mojih više od trideset godina rada na železnici, ovo je prvi put da su ovako ozbiljne investicije u železničku infrastrukturu na ovoj teritoriji, – kaže Slobodan Šokorac, šef Organizacione celine za građevinske poslove Požarevac, u Infrastrukturi železnice Srbije.

Pruga do Požarevaca izgrađena je 1937. godine, a od Kučeva do Majdanpeka od 1948. do 1958. godine.

Radove na uređenju tunela izvodi preduzeće ZGOP iz Novog Sada, a vrednost ove investicije koju Infrastruktura finansira iz sopstvenih sredstava procenjena je na 160 miliona dinara.

Foto: Infrastruktura železnice Srbije