Menadžerka IKEA logistike preuzima važnu poziciju na železnici

Nadzorni odbor železničke kompanije Rail Cargo Austria AG imenovao je Betinu Kastiljo (Bettina Castillo) za novu članicu Izvršnog odbora. Kastiljo će biti zadužena za proizvodnju i održavanje, a na funkciju će stupiti 1. januara 2024. Na ovoj poziciji nasledila je Imrea Kovača (Imre Kovács), koji će biti viši savetnik OBB za Istočnu i Jugoistočnu Evropu.

Kastiljo je diplomirana inženjerka poslovne administracije, a ima 15 godina profesionalnog iskustva u upravljanju logistikom. Bila je odgovorna za globalno upravljanje operacijama snabdevanja, a samim tim i za razvoj i optimizaciju tokova robe u kompaniji IKEA.

Rođena u Salcburgu, započela je svoju profesionalnu karijeru u akademskim krugovima na Institutu za upravljanje proizvodnjom i logistikom na Univerzitetu Johanes Kepler u Lincu. Nakon toga bila je angažovana u oblasti istraživanja i planiranja logističke mreže i intermodalnog transporta na Kühne Institute for Logistics Management at the University of St. Gallen.

Od 2009. do 2015. godine bila je aktivna na različitim rukovodećim pozicijama u SBB Cargo und SBB Cargo International i postala članica menadžment tima, a takođe i menadžerka za bezbednost zadužen za transport širom Evrope. Od 2015. je radila kao menadžer za globalno snabdevanje u IKEA Supply AG.

Oduševljen sam što je Betina odlučila da se pridruži našem timu. Ona je dokazani stručnjak za logistiku sa velikim interesovanjem za železnicu i biće velika prednost za OBB železnički teretni saobraćaj, izjavio je predsednik Nadzornog odbora Rail Cargo Austria AG i izvršni direktor OBB-a Andreas Mattha.

Imre Kovač ostaje predsednik Izvršnog odbora Rail Cargo Hungaria, a takođe preuzima i novu poziciju kao viši savetnik za Istočnu i Jugoistočnu Evropu, sa ciljem daljeg unapređenja OBB-ovih veza u ovim regionima.

Foto: ÖBB Rail Cargo Austria AG