Da li ste zainteresovani za studentsku praksu u oblasti vodnog saobraćaja?

Studenti Univerziteta u Beogradu o mogućnostima za stručnu praksu u Direkciji za vodne puteve (Plovput) moći će da se u narednom periodu informišu i u okviru studentskih domova. 

Direktori Direkcije za vodne puteve i Studentskog centra Beograd Aleksandar Pantelić i Goran Minić krajem avgusta potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je dogovoreno upoznavanje zainteresovanih studenata koji borave u domovima širom Beograda sa mogućnošću prijave za praktičnu nastavu i sticanje iskustva u prostorijama Direkcije, ali i kroz svakodnevne terenske aktivnosti Plovputa.

Reklamni materijal koji je pripremila Direkcija za vodne puteve biće postavljen u 12 studentskih domova – 4. april, Karaburma, Kralj Aleksandar I, Mika Mitrović, Slobodan Penezić, Košutnjak, Žarko Marinović, Rifat Burdžović, Patris Lumumba, Vera Blagojević dom 1 i 2 kao i u studentskom kampusu Studentski grad.

Potpisivanje sporazuma o saradnji je u skladu je sa sporazumom koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisalo sa Univerzitetom u Beogradu početkom 2023. godine.

Angažovanje zainteresovanih mladih kadrova u državnoj upravi je deo strategije razvoja u narednom periodu, kako same Direkcije za vodne puteve tako i studenata koji odluče da svoju karijeru usmere u pravcu dinamičnih i interesantnih aktivnosti Plovputa, navodi se u saopštenju.

Više detalja o dosadašnjem programu studentske prakse, obuci koja je trenutno u toku, kao i svim ostalim detaljima o radu Plovputa, možete pogledati OVDE.

Foto: Unsplash/Pat Whelen

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.