METRANS uvodi u rad flotu električnih kamiona

Kompanija METRANS, železnička podružnica Hamburger Hafen und Logistik AG, uvodi u rad flotu električnih kamiona. Iz ove kompanije su na društvenim mrežama objavili da je završeno testiranje prvog e-kamiona(DAF), koje je počelo u februaru 2022. na čvorištu u Budimpešti i da je od tada vozilo prešlo 20.000 kilometara, uštedivši 16.616 kilograma emisije CO2 u poređenju sa standardnim dizel kamionom.

Kasnije su usledili testovi upotrebe električnih kamiona na HUB terminalu u Pragu sa dnevnom pokrivenošću od 250 kilometara, sa e-kamionima Volvo FM.

Iz METRANS-a napominju da su definisali strategiju e-truck, kao i da su ovim potezom korak bliže svom cilju klimatski neutralnog rada do 2040. godine.

Preduzeće METRANS a.s. osnovano je 1991. godine, a pruža kompletne intermodalne usluge i raspolaže voznim parkom sopstvenih lokomotiva i vagona, koji ispunjavaju najviše zahteve za savremeni železnički saobraćaj. Zahvaljujući jedinstvenoj mreži intermodalnih terminala, kompanija je u mogućnosti da pruži visokokvalitetne intermodalne usluge klijentima širom Centralne Evrope.

Nedavnom akvizicijom Adria Rail-a, podsetimo, METRANS je krenuo i u osvajanje regiona Jugoistočne Evrope. Adria Rail sistem obuhvata tri kompanije – matično društvo Adria Rail d.o.o. Rijeka, preduzeće Adria Rail Operator d.o.o. (Hrvatska) i Društvo za intermodalni prevoz i usluge Adria Rail d.o.o. Inđjia – operatora kontejnerskog terminala u Inđiji.

Foto: Metrans/Facebook