Milšped i METRANS osnovali zajedničko preduzeće – M-Rail novi železnički kargo-prevoznik u Srbiji

Zajedničko preduzeće kompanija Milšped, METRANS i Railtrans International – M-Rail Krnješevci, zvanično je upisano u registar firmi koje imaju licencu za obavljanje železničkog transporta robe u Srbiji, saznaje portal PlutonLogistics.

Licenca za železnički prevoz izdata je 26. aprila 2024.

Prema podacima Agencije za privredne registre, preduzeće M-Rail d.o.o. Krnješevci osnovano je u julu 2023, a Milšped d.o.o. (Beograd), METRANS a.s. (Češka) i Railtrans International (Slovačka) imaju jednake vlasničke udele. Za direktore društva imenovani su Nikola Todorović, Peter Kiss i Roman Rapant.

Predstavnici METRANS-a i Milšpeda, podsetimo, svečano su krajem aprila na terminalu u Inđiji obeležili dolazak prvog voza na novoj liniji Šiđadžuang-Srbija, a tom prilikom generalni direktor Milšped Group Nebojša Krivokuća potpisao je ugovor o saradnji sa prestižnom kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port.

METRANS je ranije najavio velike planove za razvoj terminala u Inđiji, kao i za razvoj poslovanja u Srbiji u celini. Više o tome možete pročitati u intervjuu koji je za PlutonLogistics nedavno dao generalni direktor Peter Kiss. 

Kada je reč o kompaniji Railtrans Interantional, od osnivanja do 2011. njihov biznis značajno se razvijao. U 2023. godini širom Evrope transportovali su više od 8.000.000 tona robe. Poznati su pre svega po prevozu nafte i naftnih derivata, kao i uglja, ali transportuju i drvo, poljoprivredne proizvode, đubrivo, kontejnere itd., a rade i za automobilsku industriju. Prema podacima sa kompanijskog sajta, u 2023. zabeležili su veliko povećanje obima transporta za kompaniju MOL Srbija.

Foto: Pixabay, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.