Nedeljna železnička linija Kina-Turska – Nova ruta Maersk interkontinentalne mreže

Kompanija Maersk pokrenula je prvu liniju železničkog transporta od od Šiana u Kini do Izmita u Turskoj. Nova ruta, koja je deo Maersk interkontinentalne železničke mreže, pored kraćeg vremena transporta, klijentima će takođe pružiti niz mrežnih opcija koje povezuju glavne lokacije u Kini i Turskoj sa raznolikim spektrom usluga pre i nakon dostavljanja tereta do terminala.

– Nakon što smo pre tri godine uspešno pokrenuli interkontinentalnu železničku uslugu (Intercontinental Rail – ICR) iz Kine u Evropu, primetili smo porast potražnje među našim klijentima za ovom konkretnom uslugom na različitim lokacijama širom Azije i Evrope – rekao je Kasper Krog, direktor Interkontinentalne železnice u AP Moller – Maersk.

– Zbog strateškog geografskog položaja, jakog industrijskog sektora, kao i svih ambicioznih inicijativa koje je vlada preduzela za unapređenje železničke infrastrukture širom zemlje, odlučili smo da pokrenemo ICR u Turskoj, ne samo za one kompanije koje se nalaze u toj zemlji, već i one čije se poslovanje odvija između Azije i Evrope.

Ova usluga železničkog saobraćaja pogodna je za klijente u automobilskoj i tehnološkoj industriji u Turskoj, ali i one u drugim segmentima kojima je potrebna brza isporuka na tržište.

Zahvaljujući dobro povezanom železničkom sistemu širom zemlje, ICR svojim klijentima pruža veze do Crnog mora, Istočne Evrope i zemalja Južne Evrope preko luke Korfez u Izmitu, koristeći sporednu mrežu Sealand, podružnicu kompanije Maersk.

Usluga brzog železničkog saobraćaja biće dostupna na nedeljnom nivou – svakog utorka, navodi se u saopštenju kompanije Maersk.