Obustava saobraćaja na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je obustavu železničkog saobraćaja na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge. Ministarstvo je saopštilo da je ta odluka doneta zbog bezbednosti stanovnika svih mesta u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge za kratko vreme.

– Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana – piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se navodi i da se od železničkih kompanija očekuje da se izvine građanima, pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo je navelo da zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš-Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika, kao i da traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

V. d. direktora Infrastruktura železnica Srbije Miroljub Jevtić rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a da je početak radova na rekonstrukciji pruge Niš – Zaječar zakazan za 25. februar.

Kako je rekao, pripreme za rekonstrukciju su odavno počele što znači da je prvo pripremljen obilazni pravac da bi privreda mogla da podmiri svoje potrebe.

To znači, rekao je Jevtić, da je rekonstruisana pruga od Požarevca do Majdanpeka i da sada ona preuzima svu robu koja se prevozila pravcem od Niša do Zaječara.