Pokrenut brzi teretni železnički transport – Roba putuje 300 km/h!

FS Italiane Group pokrenuo je 29. oktobra Mercitalia Fast – inovativnu brzu uslugu železničkog prevoza tereta i to u prisustvu ministra za ekonomski razvoj Italije Luiđija di Maja (Luigi Di Maio). Voz će se kretati brzinom do 300 km/h. Mercitalia Fast je prva usluga brzog železničkog transporta tereta na svetu. Ovim je započeta nova era u poslovanju FS Italiane Group-e.

Roba će se prevoziti u brzom vozu koji ima tovarni kapacitet jednak 18 kamionskih prikolica. Upotreba kontejnera na točkove će učiniti utovar i istovar robe bržim, efikasnijim i sigurnijim.

– Lansiranjem nove Mercitalia usluge, prevoz robe ulazi u treći milenijum, pošto sprovodimo promenu paradigmi. Preuzimamo prvi korak u širokom i definisanom projektu čiji je cilj da italijanski brzi teretni transport postane najsavremeniji model u evropskom kontekstu – rekao je ministar Luiđi di Majo.

Od 7. novembra, nova celokupna usluga za prevoz tereta, kojom upravlja Polo Mercitalia, povezaće svakog dana Mercitalia terminal Maddaloni-Marcianise (Caserta), logističku kapiju u južnoj Italiji, sa Bolonjskim Interportom – jednim od najvažnijih logističkih centara u severnoj Italiji, koristeći italijansku mrežu za velike brzine / velike kapacitete, za 3 sata i 30 minuta.

U budućnosti, kompanija planira da proširi Mercitalia Fast usluge i na druge terminale koji se nalaze u glavnim italijanskim gradovima kroz koje se prostire mreža velikih brzina.

– Mercitalia Fast će biti prvi železnički prevoz robe koji koristi nacionalnu železničku mrežu velikih brzina / velikih kapaciteta. Naš cilj je da ponudimo prilagođenu uslugu onima kojima je potreban brz, pouzdan i blagovremen transport robe – karakteristike koje se sve više zahtevaju s obzirom na trenutnu popularnost e-trgovine. Danas smo jedini operater koji je u mogućnosti da ponudi tako inovativnu uslugu – rekao je direktor kompanije Mercitalia, Marko Goso (Marco Gosso).

Usluga Mercitalia Fast je dizajnirana da zadovolji potrebe klijenata kao što su ekspres kuriri, logistički operateri, proizvođači, distributeri i preduzimači.

Ova prva Mercitalia Fast usluga će olakšati saobraćaj na glavnom italijanskom autoputu (Autostrada A1) za oko 9.000 kamionskih prikolica godišnje, smanjujući emisije ugljen-dioksida u atmosferi za 80% u poređenju sa drumskim prevozom.

Podeli na društvenim mrežama: