Promene na čelu kompanije Kombiverkehr

Ulrih Meksner (Ulrich Maixner) novi je predsednik Upravnog odbora kompanije Kombiverkehr KG. On je nasledio Karstena Hemea, koji je podneo ostavku na svoju funkciju u novembru prošle godine i napustio komitet.

Meksner (55), koji je direktor sektora Intermodal Europe Domestic u preduzeću HOYER GmbH, član je Upravnog odbora Kombiverkehra od 2020. godine. Kako je saopštio Kombiverkehr, izbor je održan na konstitutivnom sastanku Upravnog odbora u Frankfurtu na Majni.

Kompanija Kombiverkehr, osnovana 1969. godine, danas je jedan od vodećih evropskih operatera u intermodalnom transportu. Njihova mreža omogućava špediterima i transportnim kompanijama da inteligentno kombinuju prednosti železničkog, drumskog i okeanskog transporta. Tokom 2022, prebacili su ukupno 969.442 kamionske pošiljke (1,94 miliona TEU) sa druma na železnicu, čime su smanjili emisiju ugljen-dioksida za preko milion tona. Zapošljavaju 148 ljudi, a u 2022. ostvarili su prodaju od 462,7 miliona evra. Kombiverkehr posluje kao komanditno društvo i u vlasništvu je oko 230 domaćih i međunarodnih špeditera i transportnih kompanija, među kojima je i DB Cargo AG. 

Za ekonomičan, bezbedan i ekološki prihvatljiv transport robe, Kombiverkehr nudi više od 170 polazaka vozova sa više od 15.000 veza, širom Evrope. Povezuju preko 30 evropskih zemalja, među kojima je i Srbija.

Na prethodnoj skupštini akcionara, komanditni partneri kompanije izabrali su Mihaela Šaafa, generalnog direktora Bai Logistik GmbH + Co.KG, za novog člana-predstavnika špedicije, u Upravnom odboru.

Pored Meksnera i Šafa, u upravnom odboru je još sedam članova, podseća se u saopštenju. To su Sonja Stich (Karl Schmidt Spedition GmbH & Co. KG), Kai-Jorg Bode (Spedition Bode GmbH & Co. KG), Christian Cornelius (Anhalt Logistics GmbH & Co. KG), Georg Dettendorfer (Johann Dettendorfer Spedition Ferntrans GmbH & Co. KG) i Ueli Maurer (Bertschi AG). Kao 50-postotni akcionar, DB Cargo AG delegira Pjera Timermansa, člana Upravnog odbora za prodaju, za zamenika predsednika i Ralfa Gintera Klosa, člana Upravnog odbora za proizvodnju.

Naslovna foto: Ulrih Meksner (Ulrich Maixner), izvor Kombiverkehr