Transport robe iz Azije do Evrope – cargo-partner pokrenuo nove intermodalne servise

Kompanija cargo-partner pokrenula je nove intermodalne servise koji povezuju Evropu ne samo sa Kinom, već i sa nekoliko drugih azijskih tržišta.

– Nudeći brzu, ekonomičnu i ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnom avio i pomorskom transportu, podržavamo klijente opsežnom ekspertizom u FCL i LCL železničkom transportu – poručuju iz cargo-partnera.

Iz te kompanije navode da je, kao odgovor na izazove sa kojima se globalno tržište pomorskog transporta suočava zbog krize u Crvenom moru, primetan porast potražnje za njihovim pouzdanim intermodalnim železničkim servisima. Zbog toga su uspešno proširili ponudu, koja sada uključuje besprekorne veze sa i iz nekoliko dodatnih azijskih zemalja, kao što su Tajland i Tajvan.

Kombinacija druma i železnice: Tajland-Kina-Slovačka

Tokom februara 2024, cargo-partner je upravljao intermodalnom FCL pošiljkom, koja je sa Tajlanda stigla u Slovačku za evropskog proizvođača električne energije.

Pošiljka je najpre kamionom preuzeta sa Tajlanda i stigla je u Chongking u Kini u roku od šest dana. Nakon izvoznog carinjenja i punjenja kontejnera, železnicom je otpremljena do Malaševica u Poljskoj. Konačno, cargo-partner tim u Slovačkoj preuzeo je rukovanje isporukom do krajnjeg klijenta u blizini Košica. Ukupno vreme tranzita od vrata do vrata iznosilo je samo 32 dana.

Feliks Miletich, direktor Corporate Product Management Rail Transport u kompaniji cargo-partner, predviđa rastuću potražnju za intermodalnim rešenjima koja integrišu kamionski i železnički transport, pre svega putem Chongking-Europe i Vuhan-Europe servisa.

– Naš kompetentni tim za železnički transport u Kini je dobro pripremljen da se nosi sa sve većom potražnjom za ovim efikasnim uslugama, tako da svojim klijentima možemo ponuditi efikasno, pouzdano i isplativo intermodalno rešenje – ističe Miletich.

Foto: cargo-partner

Optimalno planiranje rute: Tajland – Kina – Poljska

U novembru 2023. godine, cargo-partner je realizovao još jedan uspešan intermodalni transport, naglašavajući svoju snagu u upravljanju složenim rutama.

Teret – kompresor na paleti težine 915,2 kg, krenuo je na put iz Bangkoka (Tajland) LTL drumskim servisom, prolazeći kroz Laos i Vijetnam pre nego što je stigao do graničnog prelaza sa Kinom Pingkiang. Konsolidovani kontejner je zatim transportovan železnicom od Čongkinga do Malaševica u Poljskoj.

Činjenica da je ukupno vreme tranzita od početne tačke do terminala iznosilo svega 30 dana, naglašava efikasnost naših operacija, poručuje cargo-partner.

Redovni intermodalni LCL servis: Tajvan – Kina – Mađarska

Kompanija dodatno učvršćuje svoju poziciju inovativnog globalnog logističkog provajdera nudeći različite intermodalne rute. Jedno značajno rešenje uključuje redovne usluge pomorskog prevoza tereta od Tajvana do Šangaja, nakon čega sledi konsolidovani železnički transport od Šangaja do Budimpešte. Nekoliko renomiranih evropskih kompanija za elektroniku i proizvodnju već koristi ovo moderno intermodalno rešenje.

– Ostajemo posvećeni pružanju usluga od vrata do vrata koje obuhvataju preuzimanje, konsolidaciju, carinjenje i isporuku do krajnjeg primaoca. Naša intermodalna rešenja dostupna su sa mnogobrojnih lokacija porekla i za mnogobrojne destinacije, obezbeđujući pouzdanu i sveobuhvatnu uslugu za klijente širom Evrope i Azije – poručuje cargo-partner.

Izvor/foto: Promo, cargo-partner