DIGITALIZACIJA: Unapređenje usluga i poslovanja na Aerodromu „Nikola Tesla“

Aerodrom „Nikola Tesla“ nastavio je unapređenje poslovanja i kvaliteta usluga, prelaskom na poslovanje u oblaku, kroz partnerstvo sa kompanijom „Microsoft“ u Srbiji. Time je jedan od najkonkurentnijih aerodroma u regionu, nastavio proces strateške digitalizacije, prema najvišim standardima globalne industrije savremenog transporta i tehnologija.

U saradnji sa kompanijom „Microsoft“, Aerodrom je implementirao „Microsoft Azure“ platformu kako bi se obezbedila veća sigurnost i stabilnost obrade poslovnih podataka i poslovni kontinuitet u slučaju nepredviđenih događaja.

– Osigurali smo bezbednost naše infrastrukture. Dok nova platforma u oblaku predstavlja idealnu osnovu za brojne nove aplikacije za usluge, Azure je doprineo da poslovanje Aerodroma „Nikola Tesla“ bude brže, agilnije i efikasnije – rekao je Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“.

Microsoft Azure u isto vreme obezbeđuje inovaciju, fleksibilnost, upotrebljivost i prilagodljivost koje su beogradskom aerodromu potrebne za efikasan rad u okviru modernog saobraćajnog sistema. Uštede su višestruke jer Azure platforma obezbeđuje balans garantovanih usluga i troškova koji se značajno smanjuju izborom platforme u oblaku, naspram postavljanja dodatnog fizičkog sistema za back-up podataka.

– Kako bi se zadovoljile sve veće potrebe rastućeg i konkurentnog poslovanja Aerodroma „Nikola Tesla“, bilo je potrebno obezbediti potpuno sigurnu, efikasnu i automatizovanu strategiju oporavka podataka koja smanjuje potrebe korišćenja višestrukih alata. Imajući to u vidu, ponudili smo naše jedinstveno rešenje, Azure platformu – rekao je Željko Vujinović, direktor „Microsoft“-a u Srbiji.

Nova platforma, u oblaku, pruža idealnu osnovu za mnoštvo korisnih i inovativnih aplikacija, počev od aplikacija za anketiranje korisnika, kojima se prikupljaju korisne informacije u cilju poboljšanja aerodromskih usluga, pa do aplikacije za operativni red letenja koja je od koristi, kako operativnim službama aerodroma tako i nadležnim institucijama na aerodromu, i korisnicima usluga. Analize su pokazale da Azure prilagođene aplikacije za anketiranje korisnika i operativni red letenja štede vreme osoblju i povećavaju efikasnost za čak 70%.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.