Transport životinja: kako je 63 konja letelo od Čikaga do Istanbula

Turkish Cargo, podružnica nacionalnog avioprevoznika Turkish Airlines, godinu je započela krajnje izazovnom transportnom operacijom. Ovaj avioprevoznik uspešno je prevezao 63 konja iz Čikaga u Istanbul, od kojih je čak 59 otpremljeno u isto vreme.

Za neometan transport turski avioprevoznik je upotrebio 21 specijalno dizajniranu namensku štalu za konje, sa neklizajućom površinom i ovalnim ivicama. Transport je obavljen u skladu sa propisima o transportu živih životinja Međunarodne asocijacije za vazdušni transport (IATA), što je podrazumevalo i pratnju čuvara, kao i sertifikovanog Turskih Cargo osoblja, tokom leta.

– Pošto su kratko vreme bili smešteni u sobama za žive životinje na aerodromu Ataturk, u skladu sa njihovim prirodnim životnim uslovima, konji su uspešno isporučeni vlasnicima u Turskoj – saopštio je početkom nedelje turski avioprevoznik.

Turskih Cargo obavlja prevoz živih životinja u 127 zemalja, što uključuje transport između sertifikovanih zooloških vrtova, privatnih institucija, kao i priznatih centara za očuvanje i rehabilitaciju radi sprečavanja nelegalne trgovine životinjama.

Izvor/foto: turkishcargo.com.tr