Snažna veza nauke i privrede – Počela međunarodna logistička konferencija LOGIC 2022

Na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu danas i sutra održava se međunarodna logistička konferencija – LOGIC 2022. Važan logistički događaj već prvog dana okupio je veliki broj privrednika, istraživača, naučnika i studenta, koji će razmeniti najnovija iskustva, saznanja i ideje.

LOGIC 2022, koji se ove godine organizuje kao hibridni događaj – u online i uživo formatu, beleži rekordan broj učesnika i registrovanih gostiju.

Konferenciju LOGIC 2022 organizuje Odsek za logistiku Saobraćajnog fakulteta zajedno sa kompanijama-partnerima: Milšped, Delhaize Serbia, cargo-partner, Gebruder Weiss, FERCAM, Geodis, Nelt, Delta Transportni Sistem, Dunav osiguranje, NTS International, Standard Logistics, Ralu logistika, Logit, Infora, Transfera Špica Centar, Nestle, Rauch, Coca Cola, BAS Beograd, Zlatiborac, Cube Team.

Medijski partneri konferencije su portal PlutonLogistics i Radio televizija Srbije, a događaj se organizuje uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Dekan prof. dr Nebojša Bojović u uvodom obraćanju istakao je zadovljstvo činjenicom da Saobraćajni fakultet po peti put organizuje ovaj važan skup, dodajući da je to nesumnjivo još jedan važan korak ne samo ka intenzivnijoj saradnji nauke i privrede, već i ka širenju svesti i saznanja o značaju logistike za privredu, kao i društvo u celini.

Na otvaranju LOGIC 2022 događaja, okupljene je pozdravio i Velizar Paunović iz kompanije Milšped.

– Kompanija Milšped veoma je ponosna na to što pruža podršku ovom jedinstvenom događaju. To radimo jer verujemo u snažnu vezu ekonomije i nauke – rekao je Paunović, dodajući i da veliki broj zaposlenih u kompaniji Milšped čine inženjeri Saobraćajnog fakulteta.

Filip Nešić iz kompanije Delhaize podsetio je ta kompanija nije samo najveći retail-er u Srbiji, već i suštinski „jedan od najvećih logističara“.

– Kako je jedan od osnovnih zadataka kompanije Delhaize da obezbedi da proizvodi stignu do svih prodajnih objekata, na najefikasniji način, jasno je da je logistika jedan od glavnih stubova našeg poslovanja – dodao je.

Sve detalje o privrednom i naučnom delu skupa možete pogledati OVDE, ili na zvaničnoj LOGIC stranici. 

Pozivamo vas i da posetite štand portala PlutonLogistics 26. i 27. maja na saobraćajnom fakultetu! Dođite da se upoznamo!