Brže isporuke i „spavanje kod kuće svake večeri“ – Trucksters nastavlja širenje u Evropi

Sećate se priče o kompaniji Trucksters, čija ideja omogućava evropskim kamionima da „neprekidno“ budu u pokretu – kako bi se smanjilo vreme potrebno za prevoze na velike udaljenosti, dok vozači istovremeno spavaju kod kuće svake večeri?

Ovaj španski tehnološki startap u novoj seriji A kruga uspeo je da prikupi 6,3 miliona za evra za nastavak ekspanzije. Kako su saopštili, sveži kapital će biti iskorišćen za konsolidaciju na tri glavna evropska koridora kompanije Trucksters, pozicioniranje na tržištima Nemačke, Poljske i Beneluksa, kao i za omogućavanje novih ruta postojećim i budućim klijentima. Sredstva će takođe pomoći u razvoju tima, kao i u uključivanju novih talenata.

Trucksters, koji su 2018. godine osnovali Luis Bardaji, Gabor Balogh i Ramon Castro, razvio je SaaS (software as a service) platformu za špeditere, transportne kompanije i vozače, koja rešava probleme povezane sa dugolinijskim transportom.

Kako navode, njihov inovativni relejni sistem, zasnovan na veštačkoj inteligenciji, omogućava da se u tradicionalnom drumskom transportu postignu tranzitna vremena slična onima u avio-transportu, uz istovremeno značajno poboljšanje kvaliteta uslova rada za vozače.

Startap navodi da njihovo rešenje već koristi više od 500 kompanija, među kojima su Lesaffre, Damm, giganti e-trgovine kao što je Grupo Seur i mnogi drugi, te da je samo tokom proteklih 12 meseci na ovaj način transportovano više od 2.000 punih utovara.

Izvor: trans.info