Christian Levin novi generalni direktor kompanije Scania

Christian Levin izabran je za novog generalnog direktora i predsednika kompanije Scania.

Levin je trenutno član izvršnog odbora Traton SEE i glavni operativni direktor Traton Group, a ima više od 20 godina iskustva u radu u Scania kompaniji Pored svoje nove funkcije, Levin će ostati član izvršnog odbora Traton SEE.

Na novoj poziciji, Levin nasleđuje Henrika Henriksona (Henrik Henriksson), koji napušta kompaniju Scania nakon 23 godine i više od 5 godina na poziciji generalnog direktora kako bi se pridružio H2 Green Steel, novom poduhvatu čiji je cilj pokretanje proizvodnje čelika bez fosilnih goriva do 2024. Henriksson će ostati u kompaniji Scania dok Levin ne preuzme funkciju.

Christian Levin pridružio se Traton SEE 2019. Karijeru je započeo u kompaniji Scania 1994. godine i od tada je obavljao nekoliko rukovodećih funkcija. Stekao je titulu magistra mašinstva, na Kraljevskom institutu za tehnologiju u Stokholmu.

– Velika mi je čast što sam postao generalni direktor kompanije Scania, koja je imala tako ogroman uticaj na moj život i karijeru. Kao snažna marka Traton Grupe, nastavićemo Henrikov uspešan rad i stvorićemo svet mobilnosti koji je bolji za privredu, društvo i životnu sredinu – rekao je Levin.

Napuštanje kompanije Scania, u kojoj sam proveo čitavu profesionalnu karijeru i koju doživljavam kao svoju porodicu, bilo je veoma teška odluka, kaže Henrikson.

– Ponosan sam na sve što smo postigli i na fantastično vreme provedeno ovde. Takođe sam uveren da je Scania dobro pozicionirana za budućnost, sa jasnom namerom da podstakne prelazak na održivi transport.

Izvor/foto: scania.com