Dimitrije Milić, predstavnik kompanije Trans.eu u Srbiji – IT tehnologija doprinosi smanjenju troškova i povećanju sigurnosti poslovanja

Trans.eu platforma, osnovana 2004. godine, danas je jedan od izuzetno korišćenih alata namenjen učesnicima transportne privrede širom Evrope – špedicijama i prevoznicima u drumskom saobraćaju. Kao transportna berza koja se najbrže razvija, po podacima Eurotransporta, povećala je svoje tržišno učešće sa 10% na 12,7% u periodu 2016-17. godine. Trans.eu grupa je danas aktivna u svim evropskim zemljama i zapošljava više od 500 mladih stručnjaka iz raznih oblasti.

– Broj verifikovanih pretplatnika u ovom trenutku je veći od 37.500. Svi oni ostvare oko 100.000 logovanja na Trans.eu platformu svakodnevno. Samo u 2016. godini, evidentirano je 70 miliona ponuda i 3,5 miliona transakcija kroz Trans.eu platformu. U Evropi imamo 10 filijala, a 11. je otvorena u Kazahstanu i radiće na razvoju azijskog kraka i tradicionalnog „Puta Svile“ – kaže za PlutonLogistics Dimitrije Milić, predstavnik kompanije Trans.eu u Srbiji.

Trans.eu je u Srbiji otvorio kancelariju 2017. godine, a Dimitrije Milić za naš portal govori o rezultatima, planovima, kao i o stanju drumskog prevoza u Evropi.

PL: Poslednjih godina sve je veći broj berzi transporta. Šta vas razlikuje od konkurencije?

– Misija Trans.eu grupe je da utiče na razvoj evropskog drumskog transporta na „SMART“ i „FAIR“ način. Originalna rešenja koje nudi Trans.eu platforma su brojna pa bih izdvojio samo ona najatraktivnija i unikatna: detaljna i višeslojna verifikacija dokumentacije, svih devet modula transportnog procesa integrisani su u jedno rešenje, dosije sa dokumentacijom svakog korisnika, real-time ažuriranje baze ponuda tereta i kamiona, bez potrebe za osvežavanjem baze tasterom „F5“. Tu je i real-time business messenger gde se sva komunikacija, za slučaj potrebe, arhivira na Trans.eu serverima na period od 5 godina. Izdvojio bih i Trans.eu poslovni rejting svakog korisnika, internu Trans.eu sertifikaciju (TCC – Trans Sertifikat za prevoznike i TCF – Trans Sertifikat za špeditere), TransRisk Indeks , Trans.eu „Maps for Trucks“.
Istakao bih i opciju „Dedicated Offer“ koja podrazumeva da pretplatnik Trans.eu ima mogućnost da na određeni vremenski period svoju ponudu ili ponude proglasi „privatnim“ i one su tada dostupne isključivo njegovim tradicionalnim partnerima. Postoji još mnogo korisnih funkcionalnosti integrisanih u Trans.eu platformi, a svim zainteresovanim kompanijama predlažemo besplatnu obuku i 20-todnevni test perioda Trans.eu aplikacije.

PL: Imate specifičan proces provere korisnika sistema. Recite nam nešto više o tome?

– Pristup Trans.eu platformi se odobrava samo onim kompanijama koje uspešno prođu Trans.eu interni proces verifikacije. Svaka kompanija aplikant u obavezi je da dostavi validan set dokumentacije u cilju aplikacije za pristup Trans.eu platformi. Po izvršenoj verifikaciji dokumentacije – kompanija dobija jedinstveni Trans ID broj. Ovaj postupak zahteva maksimalno dva radna dana od datuma dostavljanja potrebnih dokumenata predstavnicima Trans.eu. Naš glavni zadatak jeste konstantan rast broja korisnika Trans.eu platforme, ali nikako na račun sigurnosti Trans.eu poslovnog okruženja.

PL: U Srbiji poslujete od prošle godine. Koji su bili razlozi za pokretanjem posla u našoj zemlji? Kakvi su prvi utisci?

– Trans.eu Grupa posluje na međunarodnom nivou, a taj kriterijum uključuje i Srbiju. Naš utisak je da se Srbija i druge zemlje bivše Jugoslavije, posebno one van EU, suočavaju sa izazovima u svim aspektima i oblastima života i poslovanja. Izuzetak nije ni transportna privreda u Srbiji i regionu. U ovako složenim okolnostima, zadatak pred svim subjektima učesnicima u ovoj privrednoj grani je promovisanje fer uslova poslovanja i upotreba profesionalnih rešenja usmerenih ka optimizaciji i unapređenju poslovanja. Sigurni smo da je Trans.eu platforma upravo takav alat. Takođe, u vrlo kratkom roku uspeli smo da kreiramo saveze sa ostalim entitetima koji imaju istu orijentaciju i filozofiju  – a kao pozitivan primer bih istakao vaš portal.

PL: Koje kompanije u Srbiji koriste vaše usluge?

– U ovom trenutku sa ponosom ističemo da su Trans.eu pretplatnici kompanije – „Srboeksport“, „Fercam Srbija“, „DSD Euroline“, „Intereuropa AD“ Srbija, „Radović“, „Petrič Transport“, „Tora Čačak“, „Dositej“, „Sani Grupa“, „Smiljanić Komerc“, DTS Laktaši i još oko 55 kompanija. Osim toga, značajan broj kompanija je u fazi testiranja Trans.eu platforme, a pomenuću nekoliko njih – „Transportšped“, TCL, „Zlatar Šped“, DP Zaliv, „Pegaz“ Ivanjica, „Partnertrans“, „Bata Trans“… Smatramo da je ovo odličan početak.

Pl: Nedostatak profesionalnih vozača, zabrana korišćenja odmora u kabini, povećanje minimalne zarade u nekim zemljama… Koliko će ove okolnosti uticati na povećanje transpornih usluga? Mogu li se očekivati velike promene u cenama?

– Navedeni problemi već imaju veliki uticaj na cene transportnih usluga, ali mi u Trans.eu verujemo da će naša softverska rešenja pozitivno uticati na ovaj aspekt u smislu rešenja koje nudimo, a koje pomaže u smanjenju troškova i povećanju sigurnosti poslovanja svih učesnika u transportnoj privredi. Dodatno, Trans.eu platforma svakako može pomoći tržištu u delu samo-definisanja nivoa cena kroz odnos ponude i potražnje i uz uvažavanje prethodno navedenih okolnosti.

PL: Prema vašoj statistici kako se poslednjih godina kreće potražnja i ponuda transportnih usluga? Šta najviše utiče na to?

– Živimo u „potrošačkim“ vremenima, što će reći – više ljudi = više proizvodnje = više zahteva za transportnim uslugama. Naše istraživanje pokazuje da je globalni trend da transportne kompanije sa mukom prate povećanu tržišnu potražnju za uslugama transporta. Naravno, ovaj trend se razlikuje od zemlje do zemlje, a u zavisnosti od aktuelnih okolnosti u tim zemljama.

PL: Koliko se poslednjih godina menja transportna industrija? Koliko IT tehnologije utiču na te promene?

– Mnoge promene ili preciznije – izazove smo već identifikovali i pominjali u ovom razgovoru, međutim kada govorimo o „Freight-Exchange“ berzama tereta i vozila i generalno o ulasku IT tehnologije u transportnu privredu – očigledno je da se i ova privredna grana „seli“ u „online“ dimenziju tj. na internet. To praktično znači da će u bliskoj budućnosti Trans.eu platforma biti ne samo sredstvo kojim će transportne kompanije unapređivati svoj posao i razvijati nove međunarodne partnerske odnose na najsigurniji moguć način i kroz bezbedno poslovno okruženje, već će biti prepoznata i kao marketinško sredstvo. Drugim rečima, Trans.eu će biti oblik kompanijskog portfolija ili da kažemo vrsta „bilboard“-a okrenutog prema, u ovom trenutku više od 37.500 pretplatnika naše platforme. Da ne zaboravimo, našim korisnicima na raspolaganju su i mobilne aplikacije za Android OS a izdvojio bih Trans Express, Trans Parking, Trans Messenger, Trans Task, Trans Scanner, Bans for Trucks, GoodLoading…

PL: Kakvi su planovi kompanije trans.eu za Srbiju?

– Trans.eu je praktično tek zakoračio na tlo Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore. Došli smo da ostanemo i pri tome kontinuirano pružamo podršku transportnim kompanijama kada je u pitanju obavljanje poslovnih procesa upotrebom Trans.eu platforme – savremenog, profesionalnog, bezbednog i potpuno integrisanog alata, koji se razvija i u trenutku dok mi razgovaramo. A da sve bude baš tako brine se profesionalni Help Desk koji je tu za sva pitanja naših korisnika, advokatska kancelarija u Poljskoj koja po potrebi, direktno ili indirektno zastupa interese Trans.eu pretplatnika, i naravno – „on-site“ podrška, direktno na lokaciji korisnika.