Izabrani NAJBOLJI parkinzi u Evropi za 2024.

On Turtle La Jonquera iz Španije i Delta Park Truck Secure Parking iz Francuske dobili su priznanja za najbolje parkinge u Evropi koje dodeljuje organizacija EU ESPORG. Od prošle godine ova nagrada se dodeljuje u dve kategorije – za male parkinge sa kapacitetom do 50 mesta i velike parkinge sa više od 50 mesta.

U žiriju takmičenja bili su predstavnici udruženja prevoznika, Evropske komisije, nemačke organizacije za sertifikaciju Dekra i poljske fondacije za vozače Truckerslife. Kriterijumi za ocenjivanje bili su sigurnost parkinga, udobnost odmora i dodatna, prepoznatljiva rešenja koja se primenjuju na odmorištu.

Pobednik u kategoriji velikih parkinga ove godine je Delta Park Truck Secure Parking, koji je osvojio nagradu ESPORG Excellence in Truck Parking Award 2024. Prestižno priznanje uručeno je tokom godišnje konferencije ESPORG Conference početkom marta. 

Delta Park Truck Secure Parking, kojim upravlja TIP je prvoklasno obezbeđeno parkiralište za kamione koje se nalazi 30 kilometara južno od Lila, na raskrsnici A1/E17 i A21. Sa više od 25.000 kamiona dnevno i važi za najprometnije putno čvorište u Evropi.

Objekat poseduje najsavremenije tehnologije koje obezbeđuju najviši nivo bezbednosti za robu i vozače, uključujući obezbeđenje 24/7, napredne sisteme nadzora i još mnogo toga. Posvećenost bezbednosti je najvažnija u Delta Park Truck Secure Parking.

ESPORG u obrazloženju nagrade navodi da je vozačima na raspolaganju niz usluga koje im omogućavaju ugodan boravak, od besplatnih tuševa do brzog pristupa internetu, mašina za pranje veša, snek barova i restorana sa mikrotalasnim pećnicama. Fokus na udobnost izdvaja Delta Park kao vrhunsku destinaciju za parkiranje kamiona. Zahvaljujući nedavnom proširenju kapaciteta, napravljeno je još 68 novih parking mesta, čime je ukupan broj porastao na 213, što dodatno poboljšava ambijent dobrodošlice za sve posetioce.

U kategoriji malih parkinga, drugu godinu zaredom, bez premca se pokazao parking On Turtle La Jonquera, na španskoj ruti AP-7. Za to je zaslužan sistem od 40 kamera, stalni nadzor od strane firme koja ga obezbeđuje, opsežna ograda i stručni nadzor kvaliteta goriva. Koriste se laserski merači čestica i sopstveni sistem mikrofiltracije. Osim toga, parking nudi perionicu veša, tuševe, supermarket i restoran.

Naslovna foto: nagrađeno parkiralište Delta Park Truck Secure Parking, izvor: tip-group.com

  • BONUS SADRŽAJ:

Da li berze tereta mogu da utiču na cenu prevoza? Koliko brzo se „razgrabe“ najbolje ponude? Koje kompanije se oslanjaju na ovakve platforme u Srbiji, a koje u Slovačkoj ili Holandiji?