Nemačka kompanija sennder preuzela Uber Freight Europe

Nemački startap sennder objavio je u sredu da je postao vlasnik poslovanja Uber Freight-a u Evropi.

Dve kompanije udružile su snage, kako bi donele dodatnu revoluciju u digitalizaciji industrije transporta robe širom Evrope, SAD i Kanade. Uber će steći manjinski udeo u kompaniji sennder kao deo ovog posla, dok će njihovo evropsko poslovanje u oblasti transporta tereta nastaviti da radi pod brendom sennder. 

Ta transakcija je druga akvizicija koju je izvršio ovaj berlinski digitalni špediter specijalizovan za pune utovare, koji želi da ojača svoju poziciju u Evropi. Startap sennder je osnovan 2015, u junu ove godine pripojili su francuski Everoad, a nedavno osnovali i joint venture sa Poste Italiane, najvećim italijanskim logističkim operatorom.

Generalni direktor Uber Freight-a u Evropi Tom Christenson pridružiće se kompaniji sennder kao izvršni direktor, dok će Daniel Warner, trenutno šef brodskih operacija, postati viši potpredsednik za komercijalne poslove. Tim Uber Freight-a sa sedištem u Amsterdamu pridružiće se kompaniji sennder kada se transakcija zaključi, a kompanija sender osnovaće novu kancelariju u Amsterdamu, saopšteno je.

sennder su 2015. godine osnovali David Nothacker, Nicolaus Schefenacker i Julius Kohler i sada je vodeći evropski digitalni špediter u Evropi, koji povezuje vlasnike robe sa malim prevoznicima. sennder upravlja sa više od 10.000 kamiona širom Evrope, sa timom od 500 ljudi. Podržavaju ih Accel, Lakestar, HV Holtzbrinck, ProjectA, Nekt47, Scania Grovth Capital i Perpetual. Osim toga, udružili su snage i sa kompanijama Scania i Siemens, kako bi osigurali inovacije.

Prošlog meseca objavljeno je da kompanija Uber traži investitora, kako bi spasila Uber Freight koji donosi gubitke od početka svog poslovanja 2017. godine. Iako su prihodi kompanije porasli u prvom kvartalu ove godine, gubitak je zabeležio još veći rast, dostigavši 64 miliona dolara.

Ipak, akvizicija koju je izvršio sennder je iznenađenje, pišu evropski logistički portali.

Foto: sennder.com

Podeli na društvenim mrežama: