Od 1. oktobra ukidaju se duple putarine

putarina_011013Takozvana dupla putarina na relacijama Beograd-Subotica i Niš-Preševo ukida se od 1. oktobra, najavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.    Nov, pravedniji sistem naplate po pređenom kilometru uvešće se i na ovim deonicama prema nalogu tog ministarstva i potpredsednice vlade i ministarke Zorane Mihajlović.

Ona se prethodnih meseci osim za „neisključivu“ naplatu putarina za sve, lično zalagala i za isti sistem naplate putarine u celoj Srbiji, bez izuzetka. Tako će se izbeći da isti iznos putarine, u iznosu od 240 dinara, plaćaju vozači na kratkim relacijama od naplatne rampe Beška do Inđije i oni koji voze relaciju Beograd-Novi Sad, kakva je praksa bila do sada.

Ministarka Mihajlović naložila je Javnom predzeću „Putevi Srbije“ da se hitno prestane sa nepravednom naplatom, što će zaživeti od početka sledećeg meseca, kada će i na ovim relacijama početi da se primenjuje „zatvoreni sistem“ naplate, po pređenom kilometru. Na novi sistem naplate od Niša do Leskovca vozači će morati da sačekaju do završetka punog profila puta na toj deonici, navedeno je u saopštenju.