Ekspert u oblasti paletizovanog tereta Pall-Ex Group pokreće sopstvenu CPC akademiju

Britanska Pall-Ex Group objavila je da je postala prva mreža koja nudi internu CPC obuku svojim članovima, kao i široj grupi vozača teretnih vozila u Velikoj Britaniji, piše trans.info. Ovaj potez je omogućen nakon što je Pall-Ex obezbedio CPC obuku jednom od svojih iskusnih instruktora vozača, koji je sada kvalifikovan da sprovodi obaveznu obuku kako širom zemlje, tako i na daljinu.

Pall-Ex grupa predstavlja mrežu prevoznika, koji sarađuju kako bi pružili najefikasniju uslugu transporta paletizovanog tereta. Sedište grupacije je u Velikoj Britaniji.

Da bi se CPC obnovio, vozačima je neophodno 35 sati periodične obuke, koju moraju proći na svakih pet godina. Pall-Ex nudi nacionalno priznat kurs odobren od strane RTITB-a, koji se održava ili u njegovoj centralnoj bazi u Lesterširu (Leicestershire) ili na daljinu, za grupe do 16 ljudi.

Obukom upravlja kvalifikovani Pall-Ex stručnjak, koji ima 25 godina iskustva u obuci vozača. Kurs će biti prilagođen pojedinačnim zahtevima svakog depoa ili grupe vozača koji ga pohađaju, poručuju organizatori.

– Za sve profesionalne vozače, bezbednost na putu je najvažnija. Posvećeni smo tome da pomognemo da se standardi održe na visokom nivou. Nudeći ovu obuku osiguravamo da su komercijalni vozači u oblasti Lesteršira, i na nacionalnom nivou, kvalifikovani i da mogu legalno da voze saobraćajnom mrežom u Velikoj Britaniji – poručuju iz Pall-Ex grupe.

Kako napominju, postoji veliko interesovanje među članovima grupe za CPC obuku, jer veruju u stručnost kompanije. Članovi su pozdravili priliku da se usavršavaju u „sopstvenoj kući“.

– Povratne informacije o prvoj sesiji su bile pozitivne, a dugoročno ćemo se potruditi da obučimo više naših instruktora vozača kako bi imali mogućnosti da organizujemo CPC obuke – dodaje se u saopštenju.

Kurs se sastoji od dva modula koji se mogu završiti tokom osam sati u jednom danu. Postoje i neki elementi onlajn obuke, ali se najveći deo obavlja lično sa kvalifikovanim trenerom ili na daljinu. Sve sesije se održavaju subotom, tako da se ne ometaju uobičajeni obrasci rada vozača.

Svaki vozač će po završetku kursa dobiti sertifikat, a tokom obuke nema ispita i testova. Svu papirologiju popunjava Pall-Ex, koji će dodati podatke o kursu u evidenciju o obuci vozača CPC svakog učesnika u roku od nekoliko dana od završetka kursa, prenosi trans.info.

Foto: Pixabay/fietzfotos