„Preduga vikend zabrana u Austriji, zar da teretni transport trpi zbog SKIJAŠA?!“

Austrija je produžila zabranu vožnje vikendom tokom skijaške sezone na jednoj od najprometnijih komercijalnih ruta u Evropskoj uniji, isključivo ciljajući na transport tereta. Ovo dodatno dovodi u pitanje princip slobodnog kretanja robe u EU, samo da bi se otvorio put ljubiteljima skijanja. Evropska komisija mora osigurati da Austrija poštuje osnovne principe Unije, poručila je Međunarodna unija drumskih transportera (IRU).

Tokom poslednjih godina, industrija drumskog transporta robe i logistike EU više puta je ukazivala na tešku tranzitnu situaciju u Tirolu, pozivajući Evropsku komisiju da deluje protiv tranzitnih ograničenja Austrije na Brenerskom koridoru, zbog kršenja zakona EU.

Austrijska savezna vlada je 25. januara 2024. izdala zabranu vožnje kamiona za tranzit autoputem A10 Tauern, počevši od petka u 13:00 i tokom vikenda. Ovo je za 24 sata produžilo ranije vikend-zabrane, koje su počinjale od subote u podne.

Zvaničan razlog za dodatnu zabranu vožnje je veliki obim saobraćaja zbog skijaša koji ovih dana putuju na skijališta.

U pismu komesarima EU Tijeriju Bretonu i Adini Valean, IRU i nacionalna udruženja drumskog saobraćaja iz cele Evrope pozvali su Evropsku komisiju da deluje protiv Austrije, kako bi je primorali da pridržava pravila i osnovnih principa Evropske unije. 

Direktorka IRU za odnose sa EU Raluca ​​Marian istakla je da je evropska industrija drumskog transporta izuzetno zabrinuta zbog ove dodatne zabrane vožnje na jednoj od najprometnijih komercijalnih ruta u Evropskoj uniji.

– Ovog puta razlog možemo opisati samo kao – neozbiljan. Austrija kažnjava logističke lance EU i vozače koji moraju da pređu preko njene teritorije u korist skijanja vikendom. Zabrana ne samo da diskriminiše, jer je lokalni saobraćaj izuzet, već pokazuje i potpuno zanemarivanje vozača zatvaranjem njihovog pristupa suštinskom koridoru EU kada treba da se vrate svojim porodicama za vikend. To je potpuno suprotno duhu principa jedinstvenog tržišta EU i pravila Paketa mobilnosti, čiji je cilj da poboljšaju uslove rada vozača. Skijaška sezona nije jedini period sa dosta turizma. Šta je sledeće? Proširene zabrane koje blokiraju vozače i robu tokom leta, zbog smeštaja planinara? – rekla je Marian.

– Vidimo stalnu nesmetanu ekspanziju zabrana vožnje u tranzitu u Austriji. Prema našem  mišljenju, to je nesrećni presedan koji može podstaći druge članice da učine isto zbog svojih partikularnih nacionalnih razloga, ako znaju da Evropska komisija ne čini ništa da bi se roba slobodno kretala, kako to i zahtevaju sporazumi EU.

IRU kao naročito važnu činjenicu napominje i da je uredba objavljena u službenom listu 25. januara 2024. i stupila na snagu već sledećeg dana. Kratak rok, a bez razloga za hitnost, poručuje IRU, postaje uobičajena praksa u Austriji.

– Ovo ozbiljno otežava sposobnost vozača i kompanija da u skladu sa tim prilagode rute i operacije, a kamoli da traže alternativne opcije u kombinovanom transportu, u poslednjem trenutku –  naglašavaju.

Foto: Unsplash/Cyprien Delaporte