Prevoznici traže prolaz za kamione na deonici od Topole do Rudnika

Grupa od 13 prevoznika i špeditera sa područja opštine Topola uputilo je molbu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Putevima Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova da im se dozvoli prolaz kamionima na deonici od Topole do Rudnika, dugoj 28 km.

Prevoznici navode da su tri godine čekali završetak puta Topola-Rudnik koji je, ističu, žila kucavica njihove opštine i najkraća veza centralne sa zapadnom Srbijom. Navode da je posle završetka puta ostala zabrana prolaska motornih vozila ovom deonicom, za ona vozila čija je ukupna masa veća od 3,5t.

Prolazak ovim vozilima nije dozvoljen jer je, kažu prevoznici, zbog oštećenja na mostu u naseljenom mestu Manojlovići, resorno ministarstvo stavilo zabranu za saobraćaj ovoj kategoriji prevoznika.

Sada se kamioni, navode podnosioci molbe, upućuju na drum preko Kragujevca ali je i on pod radovima na pojedinim deonicama, zadržavanja su višesatna, a deonica duža za više od 100 km.

Delegacija ovih privrednika zajedno sa predsednikom SO Topola i narodnim poslanikom Draganom Jovanovićem obratila se molbom za rešenje problema Ministarstvu saobraćaja i JP Putevi Srbije.

Traže da im se omogući da izgrade tehnički prelaz preko Jasenice i da se ovaj most, ako je oštećen, zatvori potpuno za saobraćaj do izgradnje novog.

Prevoznici ukazuju da inače preko mosta u Manojlovićima redovno prelaze vozila komunalne službe kao i autobus sa đacima, te da je bezbednost dece u pitanju ako uopšte, kažu, postoji problem sa bezbednošću mosta.

Špediteri su obavestili ministarstva da će, ukoliko se problem brzo ne otkloni, stupiti u blokade kako bi skrenuli pažnju na ovaj slučaj.