Raste promet rasutih tereta u hrvatskim lukama – Više posla i za drumske prevoznike

Suvi rasuti tereti jedan su od glavnih razloga za rezultat hrvatskih luka, u kojima je tokom 2020. godine zabeležen rast ukupnog prometa robe od 4%. Iako se rasutim teretima bavi, u uvozu ili izvozu, sve veći broj kompanija iz Hrvatske i regije, glavni „krivac“ za rast prošle i ove godine u hrvatskim lukama je zagrebačka firma CE-ZA-R, koja posluje u sklopu C.I.O.S. grupe.

Ta firma je, naime, tokom prethodne godine povećala izvoz otpadnog gvožđa za 5 puta, a već ove godine godine se nadaju da bi rezultat mogao biti i milion tona. Najveći deo se izvozi u Tursku, gde je oko Izmira pozicionirano stotinak većih i manjih železara.

– Postali smo generator izvoza putem hrvatskih morskih luka, za dve godine su pretovari sa 100.000 tona povećani na preko 500.000 tona – navodi Jure Vukić, predsednik Uprave Centra za reciklažu CEZ-A-R, za Poslovni.hr.

– Poslujemo u Luci Rijeka, Split i Ploče, a od maja smo krenuli i sa izvozom iz Zadra. Kada je reč o kopnenom prevozu, naš veliki partner su Hrvatske železnice. Imamo veliku potrebu za dodatnim kapacitetima u kamionskom prevozu, budući da naših oko 300 kamiona dnevno nije dovoljno. 

Pozivam sve prevoznike koji su zainteresovani za prevoz rasutih tereta da nam se jave, jer im možemo obezbediti dugoročnu saradnju, naveo je predsednik Uprave firme CEZ-A-R.

C.I.O.S. grupa posluje na više od 60 lokacija – u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini. CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o. Zagreb najveća je članica grupacije.

Split

Među lukama koje su osetile benefit izvoza sirovine gvožđa jeste i Split, čiji se promet roba kreće na nivou između 360 i 400 hiljada tona tereta. U 2020. su, upravo zahvaljujući kompaniji i CEZ-A-R, koji je preko te luke pretovarila skoro 100.000 tona starog gvožđa, ostvarili rekordni promet u proteklih nekoliko godina od 392,3 hiljade tona, piše Poslovni.hr. 

Foto: Luka Rijeka (lukarijeka.hr)