Svi granični prelazi sa Hrvatskom PONOVO OTVORENI za tranzit

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odlučio je da neće produžiti odluku o graničnim prelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorije te zemlje, prenela je danas Hrvatska gospodarska komora.

Kako je navedeno, stoga je od danas (19. maja 2020. godine) u 00:00 omogućen promet teretnih vozila preko svih graničnih prelaza koji su bili otvoreni za tranzit pre 19. marta, navodi se na sajtu HGK.

Stožer civilne zaštite Hrvatske objavio je da je prestala obaveza vozača teretnih vozila u tranzitu o zaustavljanju na određenim odmorištima, što znači da se oni bez ograničenja mogu zaustavljati na odmorištima koja se nalaze na određenim tranzitnim pravcima.

Izvor: civilna-zastita.gov.hr

Prilikom tranzitiranja kroz Republiku Hrvatsku u obavezi su da koriste autoputeve.

U slučaju korištenja graničnog prelaza koji nije na autoputu, vozači su u obvezi su da najkraćim putem dođu do autoputa i nastave tranzit. Tokom zaustavljanja, dužni su da se pridržavaju strogih mera socijalnog distanciranja, kojima se nalaže izbegavanje bliskog kontakta i držanje razmaka od najmanje 1,5 metara.

Obaveštenje Stožera civilne zaštite pogledajte OVDE.