Toll Collect uklanja preostale terminale za naplatu putarine

Od početka maja do kraja juna 2022, nemački operater Toll Collect ukloniće svojih poslednjih 120 terminala za naplatu putarine, koji se nalaze uglavnom u pomorskim lukama i na graničnim prelazima.

Tokom poslednjih godina, korišćenje naplatnih terminal je u stalnom padu. U proseku, trenutno ima manje od 2.000 prijava nedeljno, na približno 60 lokacija. Većina kupaca plaća putarinu za kamione automatski, te se skoro 99% prihoda od putarine se generiše putem On-Board jedinica (OBU), navodi se u zvaničnom saopštenju Toll Collect.

Korisnici koji žele da nastave da plaćaju putarinu za kamione koristeći ručno prijavljivanje, mogu da koriste aplikaciju Toll Collect direktno na svom pametnom telefonu ili tabletu (prijavljivanje pomoću aplikacije je preferirani način plaćanja putarine putem ručnog prijavljivanja od 2018. godine).

– Prijavljivanje je moguće putem pametnog telefona ili tableta sa vašeg parkiranog vozila bilo gde i u bilo koje vreme. Aplikacija podržava rad na nemačkom, engleskom, francuskom i poljskom, a biće dostupna i na rumunskom i holandskom od kraja maja – poručuje operater.

Foto: facebook.com/TollCollect