VAŽNE izmene: Popunjavanje ruskih dozvola za prevoznike iz Srbije

Imajući u vidu da se veliki broj domaćih prevoznika od početka tekuće godine suočava sa problemima neadekvatnog popunjavanjanja dozvola razmenjenih sa Ruskom Federacijom sa važnošću u 2021. godini, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se preko Ambasade Republike Srbije u Moskvi obratilo nadležnom ministarstvu za saobraćaj Ruske Federacije sa pitanjima koja se odnose na način popunjavanja ruskih dozvola.

S tim u vezi uočeno je da se navedene dozvole razmenjene u tekućoj godini razlikuju od ruskih dozvola koje su dostavljane ranijih godina u polju 12. i 13. i da je u navedenim poljima u ruskim dozvolama za 2021. godinu potrebno popuniti ili zemlju ili mesto gde je izvršen utovar, odnosno istovar.

U skladu sa navedenim potrebno je da domaći prevoznici na taj način popunjavaju ruske dozvole kako bi se izbeglo kažnjavanje.

MGSI je objavilo detaljno uputstvo prevedeno na srpski jezik o načinu popunjavanja ruskih dozvola koje se dodeljuju prevoznicima drugih država i koje je Sektoru za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja dostavljeno 1. februara 2021. godine. Uputstvo možete pogledati OVDE.