British American Tobacco počinje proizvodnju premium cigareta u Vranju

Kompanija British American Tobacco (BAT) odlučila je da u fabrici u Vranju počne proizvodnju premium cigareta dunhill (danhil). Kako kaže direktor za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski, dolazak ovog svetski prepoznatljivog proizvoda BAT-a, značajno će doprineti jačanju pozicije kompanije na regionalnom tržištu, a samim tim i celokupne srpske privrede.

Širenjem proizvodnih kapaciteta ova kompanija još jednom je potvrdila stabilnost, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište, dodao je.

Cilj BAT-a jeste da poveća plasman na tržista regiona i da izvoz iz fabrike u Vranju premaši trećinu ukupne proizvodnje, naveo je Krstikeski.

– Još jedna potvrda visokih tehnoloških standarda koje ima fabrika u Vranju je i to što će sada ukupno pet fabrika u okviru BAT sistema u Evropi proizvoditi ovaj format cigareta iz premium klase, što je ujedno i dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike – rekao je direkor kompanije BAT za Srbiju Crnu Goru za Tanjug.

Krstikeski podseća da fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a da je kompanija BAT od svog dolaska u Srbiju pre 17 godina nastojala da konstantno ulaže u modernizaciju i da je u tom periodu uložila 270 milona evra.

Razvoj i proizvodnja novih brendova poput dunhill-a uticaće na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljnotrgovinsku razmenu, kaže regionalne Privredne komore za Pčinjski i Jablanički okrug Goran Jović.