IZVOZNICI NAMEŠTAJA: Matis otvara još 4 pogona

Matis grupa planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona – tri u Ivanjici i jednog u Kragujevcu, najavio je vlasnik ove kompanije Dragomir Lazović na sastanku sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, savetnikom predsednika Srbije za investicije Danilom Cicmilom i direktorom Razvojne agencije Srbije Radošem Gazdićem.

Radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika. Kompanija Matis, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1.000 radnika, a svoj nameštaj prodaje na mnogobrojnim ino tržištima – Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Belorusija, Bugarska, Rusija…

Matis je i jedan od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja u Srbiji.

Na sastanku sa predstavnicima države i PKS, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i mogućnosti za korišćenje aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj.

– Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. Privredna komora Srbije nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta – rekao je Marko Čadež, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.