KINESKE kompanije u Srbiji – Otvaranje fabrike auto-rasvete Xingyu početkom 2021.

Kineska kompanija Xingyu Automotive Lighting Systems u niškoj radoj zoni gradi fabriku svetala za automobile, a pogon bi trebalo da bude otvoren u februaru naredne godine. U prvoj fazi posao će dobiti oko 1.000 radnika, a kompanija će najviše izvoziti u Nemačku, Francusku i Slovačku, najavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tokom jučerašnje posete niškoj radnoj zoni.

Gradilište fabrike Xingyu Automotive Lighting Systems posetila je i ambasadorka Kine u Srbiji Chen Bo, koja je istakla da izgradnja pogona u Nišu nije bila obustavljena nijednog dana tokom trajanja epidemije, te da je prijatno iznenađena koliko projekat brzo napreduje.

Investicija kineske kompanije Xingyu Automotive Lighting Systems, jednog od najvećih svetskih sistema za proizvodnju svetala u auto-industriji, vredna je 60 miliona evra.

Premijerka je posebno ukazala na to da ovu fabriku, kao i u slučaju Naučno-tehnološkog parka koji je juče otvoren u Nišu, gradi domaća građevinska kompanija – Konstruktor. Ovo preduzeće gradi i pogon kineskog Minta u Loznici, koji je i preporučio Srbiju kompaniji Xingyu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.