Kompanija Nidec počela izgradnju druge fabrike u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je postavljen kamen temeljac za novu fabrike kompanije Nidec, drugu po redu koju će japanski gigant izgraditi u tom gradu. Nidec je jedna od najmodernijih svetskih kompanija za proizvodnju električnih motora, a nova fabrika biće deo divizije Nidec Elesys Corporation.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je prvi Nidec-ov pogon (Nidec Electric Motor) skoro završen, te da će tu već na jesen početi instaliranje opreme.

– U međuvremenu je doneta odluka o dolasku još jedne divizije – Nidec Elesys Corporation, koji smo danas simbolično najavili polaganjem kamena temeljca – rekao je Vučević, dodavši da je cilj da se u Novi Sad dovede i treća divizija japanske kompanije.

Predsednik kompanije Nidec Elesys Corporation Tošiki Saito je istakao da je ta kompanija, kao članica Nidec Grupe, dobila veliku podršku od gradskih i republičkih vlasti, kao i Ambasade Japana u Beogradu.

– Nadam se da će se dobra veza između dve zemlјe produbiti kroz osnivanje naše fabrike, odnosno poslovanje u Novom Sadu – rekao je Saito.

Cilј nam je da postanemo matična fabrika za proizvodnju invertera za celo tržište Jugoistočne Evrope, a nadam se da ćemo što pre stupiti u kontakt sa odličnim kadrovima, koje Novi Sad svakako poseduje, dodao je.

Svečanom postavljanju kamena temeljca prisustvovao je i direktor fabrike Aleksandar Nestorov.

Delatnost Nidec Elesys Corporation divizije je istraživanje, razvoj, proizvodnja i prodaja elektronskih kontrolnih uređaja za automobilsku industriju.

Foto: nidec.com, sedište grupacije