Mladost ulaže 30 miliona evra u novu fabriku crepa u Leskovcu

Kompanija Mladost, jedan od najznačajnijih proizvođača građevinskog materijala u regionu, ulaže 30 miliona evra u izgradnju novog pogona za proizvodnju crepa u Leskovcu. Radovi su u toku, a završetak se očekuje tokom godine, rečeno je na sastanku predstavnika kompanije i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Fabrika Mladost trenutno broji 200 zaposlenih, dok će po otvaranju novog pogona biti zaposleno još 50.

– Nakon britanske kompanije Aptiv koja je u svoj proizvodni pogon u Zelenoj zoni uložila 25 miliona, ovaj projekat predstavlja najveću investiciju u Leskovcu, posebno značajnu zbog toga što se radi o ulaganju domaćeg privrednika. Radi se o fabrici najsavremenije proizvodnje crepa premijum kvaliteta – navodi se na zvaničnom sajtu Grada Leskovca. 

Kompanija Mladost proizvodi crepove i blokove za zidanje i međuspratne konstrukcije, a njihovi proizvodi su osim u Srbiji prisutni i na tržištima Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije, Crne Gore i Rusije. U sastavu Mladosti su četiri fabrike na jugu Srbije: IGM Mladost d.o.o. Leskovac (proizvodnja keramičkog crepa), IGM Mladost d.o.o. Leskovac – ogranak Mala Plana (proizvodnja bloka), IGM Mladost d.o.o. Leskovac ogranak Stalać (proizvodnja bloka), IGM Mladost d.o.o. Leskovac ogranak Vlastonice (proizvodnja bloka).

Foto: YouTube/PrintScreen

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.