Nemački MTU stiže u Novu Pazovu

Kompanija MTU Aero Engines AG, vodeći prozvođač motora za avione i jedan od najvećih proizvođača u svetu, otvoriće fabriku u Novoj Pazovi.  Za tu namenu, država Srbija će pokloniti nemačkom investitoru zemljište vredno 6,25 mil EUR za izgradnju pogona za održavanje, popravku i remont vazduhoplovnih motora i prateće usluge, saznaje Nova ekonomija.

Ovo će biti realizovano putem ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta između Republičke direkcije za imovinu, kompanije MTU Maintenance registrovane u Srbiji i njenog matičnog preduzeća, MTU Aero Engines iz Nemačke.

Nacrtom ugovora MTU se obavezuje da izgradi objekat o svom trošku, odnosno izvrši početnu investiciju u osnovna sredstva u iznosu ne manjem od 100.900.000 EUR do kraja 2025. u i zaposli najmanje 440 radnika na neodređeno vreme od 2021. do 2027. godine.

Poslovnim planom je predviđena izgradnja kapaciteta za MRO poslovanje (maintenance, repair and operations – održavanje, popravke i operacije), površine oko 22.000 kvadratnih metara.

Investicionim projektom navedeno je ulaganje od 4,8 mil EUR za infrastrukturno opremanje zemljišta, 45,9 mil EUR je okvirno rezervisano za projektovanje i izgradnju proizvodnih kapaciteta, a 50,2 mil EUR je vrednost planiranog ulaganja u novu opremu.

Foto: mtu.de

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.