Rail Cargo Group za Stratemis prevozi građevinski materijal iz Turske za Srbiju

Austrijska Rail Cargo Group (RCG) organizuje multimodalni transport iz Turske za Srbiju za kompaniju Stratemis, jednog od vodećih distributera građevinskog materijala u našoj zemlji.

RCG ovaj transport obavlja već tri godine, a iz Turske za Srbiju, preko Bugarske, putuju hiljade tona cementa, blokova, gips-kartonskih ploča, mineralne vune… Iz austrijske železničke kompanije navode da je ovo samo početak dugog zajedničkog logističkog puta, kao i da će se obim posla povećavati u narednim godinama. Samo u 2023. godini, Stratemis je već udvostručio obime iz 2022. godine, a ove godine se očekuje novi porast. U proseku, godišnje je prevezeno oko 150.000 tona.

Dok se transport prve milje u Turskoj organizuje kamionom, glavni deo rute, kao i poslednja milja, obavljaju se isključivo železnicom. U saradnji sa Stratemisom, RCG kombinuje prednosti svakog načina prevoza kako bi stvorio efikasno rešenje logistike od tačke A do tačke B.

Osim transporta za Stratemis, RCG organizuje multimodalni transport robe za klijente širom Evrope i Azije koristeći najprikladnije načine prevoza i kombinujući železnicu sa drumskim, pomorskim i vazdušnim transportom. Od malih i srednjih preduzeća, pa do velikih industrijskih sistema – čak iako nemaju sopstvene industrijske koloseke.

Pored intermodalnih servisa, RCG se takođe fokusira na posebna rešenja u oblasti kontejnerskog transporta, kao što je MOBILER koji omogućava brz i jednostavan pretovar sa kamiona na vagone, podseća se u saopštenju kompanije.

Foto: Rail Cargo Group/Linkedin