DHL ulaže 350 miliona evra u Jugoistočnoj Aziji, u planu još 400.000 m2 skladišta

DHL Supply Chain, logistički ogranak nemačke Deutsche Post grupacije, planira da uloži 350 miliona evra (369,5 miliona dolara) u Jugoistočnoj Aziji u sledećih pet godina, objavila je kompanija u utorak, navodeći da joj je cilj da proširi svoje skladišne kapacitete, uveća broj zaposlenih, te investira u incijative za održivost.

Kako se ističe u saopštenju, DHL Supply Chain će svoje trenutne skladišne kapacitete u Jugoistočnoj Aziji, od oko 1,6 miliona kvadratnih metara, uvećati za čak 25% (oko 400.000 m2). Kao najznačajniji projekti ističu se dodatnih 40.000 m2 u DHL Mahesvara Green Logistics objektu u Zapadnoj Javi (Indonezija), zatim 18.000 m2 u kompleksu Penang Logistics Hub 5 (PLH5) u Maleziji, built-to-suit objekat od oko 50.000 m2 na Filipinima, kao i kupovina oko 60.000 m2 od lokalnog preduzeća u Singapuru.

Cilj DHL Supply Chain je da otvore više od 3.000 novih radnih mesta u celom regionu do 2024. godine.

Generalni direktor DHL Supply Chain Oscar de Bok izjavio je da je ovo „neverovatna prilika da preduzeća u Jugoistočnoj Aziji ojačaju otpornost svojih lanca snabdevanja“.

– Kompanije su danas usmerene na diversifikaciju svojih lanaca snabdevanja. Jugoistočna Azija, sa svojim efikasnim radnim okruženjem i efikasnim trgovinskim sporazumima, kao što je sporazum o slobodnoj trgovini između zemalja ASEAN-a i Kine, pruža velike benefite. Nove investicije stavljaju nas u najbolju poziciju da dugoročno podržimo rast naših klijenata i njihovu strategiju omnisourcing-a – izjavio je Bok.

Projekti u Jugoistočnoj Aziji deo su niza strateških investicija kompanije DHL Supply Chain, na globalnom nivou.

– Ne samo da povećavamo svoje kapacitete, već gradimo logističke centre koji mogu zadovoljiti potražnju naših kupaca i u budućnosti, zahvaljujući robotskim rešenjima i inicijativama za drživost. Na primer, naš predstojeći peti objekat u Penangu u Maleziji opremićemo najsavremenijim automatizovanim sistemom za skladištenje i pronalaženje robe, kao i savremenom tehnologijom za pikovanje malih pošiljki –  dodao je Havijer Bilbao, generalni direktor DHL Supply Chain za Aziju i Pacifik.

Foto: DHL (dhl.com)