Dostava pošiljki – GLS akvizicijama širi portfolio logističkih usluga

General Logistics Systems Group (GLS), jedan od vodećih eropskih pružalaca usluga dostave paketa, preuzeo je nemačku kompaniju Versandmanufaktur.

Versandmanufaktur je nemački provajder u fulfillment sektoru koji nudi niz servisa kao što su komisioniranje, pakovanje, skladištenje, otprema, upravljanje povratima, kao i upravljanje porudžbinama. Kompanija poseduje skladište od oko 5.500 kvadratnih metara u Vittenu i ima 130 zaposlenih. Godišnje obradi oko 1,2 miliona paketa.

Ova akvizicija, kako je saopšteno prošle sedmice, dopunjuje postojeći GLS portfolio na održiv i atraktivan način. Kupci će u narednom periodu moći da obavljaju svoje celokupne logističke procese sa GLS-om kao integrisanim provajderom usluga.

To uključuje sve usluge od prijema robe, skladištenja i preuzimanja porudžbine, preko pakovanja i otpreme do upravljanja povratima. Osim toga, GLS može da ponudi kupcima stvarnu dodatnu vrednost kroz širok spektar opcija za usavršavanje proizvoda kroz personalizovane usluge, kao što su pakovanje, lasersko graviranje i rukom pisane karte.

Dok se portfolio GLS proizvoda ovim zaokružuje, Versandmanufaktur dobija pristup snažnoj međunarodnoj logističkoj mreži.

U budućnosti, ta kompanija će  intenzivno ulagati u automatizaciju kako bi se dugoročno pozicionirala kao atraktivan partner na rastućem tržištu e-trgovine.

Karl Pfaf, izvršni direktor GLS Nemačka smatra da transakcija još više zbližava dva jaka igrača i da će oni zajedno nastaviti svojim trenutnim putem rasta. Versandmanufaktur će nastaviti da deluje samostalno i da opslužuje svoje postojeće klijente, kao i da istovremeno širi poslovanje zajedno sa kompanijom GLS.

GLS grupa, koja posluje od 1989. godine, jedan je od najvećih samostalnih pružalaca usluga dostave paketa u Evropi, sa jakim lokalnim prisustvom u skoro svim zemljama širom kontinenta. Prošlog meseca, podsetimo, saopšteno je i da GLS Srbija počinje sa uslugama u domaćem interacionalnom saobraćaju, kao i da imaju velike planove za dalje jačanje pozicija na tržištima Istočne Evrope.

Izvor: GLS
Foto: Versandmanufaktur