I Srbija na radaru švajcarskog logističara – Fracht Group najavljuje investicije u Rumuniji i regionu

Fracht Group, međunarodni špediter sa operacijama u 70 zemalja, ušao je na rumunsko tržište nakon zajedničkog ulaganja sa YLOAD, rumunskim startapom koji je razvio digitalno tržište za transport robe, saopštila je kompanija.

Nakon sklapanja partnerstva, Fracht Group je, preko Fracht Romania, preuzeo YLOAD-ove brodske operacije, dok će se rumunski startap fokusirati na automatizaciju i digitalizaciju logističkog segmenta unutar Fracht Grupe u Istočnoj Evropi, a zatim i globalno.

Fracht Romania planira investicije od oko 10 miliona evra u Istočnoj Evropi, počevši od Rumunije, Moldavije, Bugarske, pa do Srbije, Severnih Makedonije i drugih zemalja u regionu. Kako su preneli rumunski portali, cilj Fracht Grupe je 100 miliona evra prometa u regionu do kraja 2025. godine.

U partnerstvu sa Fracht Grupom, YLOAD će započeti digitalizaciju transportnih operacija, prvo u Istočnoj Evropi, a zatim i globalno, kako na kopnu, tako i na moru i u vazduhu, za sve Fracht klijente, preneo je forbes.ro. 

Digitalna platforma YLOAD Network omogućava korisnicima da jednostavno i na jednom mestu nadgledaju sve podatke o kopnenom, vazdušnom i pomorskom transportu.

Fracht je 1955. godine u Švajcarskoj osnovao preduzetnik Ruedi Reisdorf. Kompanija ima više od 140 kancelarija u 70 zemalja i više od 2.000 zaposlenih. Danas su jedan od globalnih lidera u industriji, a pružaju širok portfolio opštih i specijalizovanih logističkih rešenja. Prema podacima sa kompanijskog sajta, njihov godišnji promet iznosi oko 300.000 TEU, kao i oko 10.000 tona tereta.

Foto: frachtgroup.com