Vaider Grupa ulaže 51 milion evra u Srpsku fabriku stakla Paraćin

Međunarodna staklarska kompanija Vaider Group ulaže 51 milion evra u Srpsku fabriku stakla Paraćin, koju je preuzela krajem 2022. godine. Veliki investicioni ciklus je u toku, a najavljuju da će već tokom maja povećati proizvodne kapacitete na više od 270 tona dnevno, kao i da će zaposliti nove radnike, prenose lokalni mediji.

Namera Vaider Grupe je da Srpska fabrika stakla Paraćin bude vrhunski proizvođač stakla na Balkanu, specijalizovan za ambalažu u prehrambenoj industriji. Važan aspekt nakon akvizicije je, kako kažu, ulaganje u kadar u Paraćinu.

– Trenutno se fokusiramo na dodatno usavršavanje naših zaposlenih, što će omogućiti efikasan prenos znanja novim zaposlenima u kasnijim fazama. Želimo da unapredimo kompetencije, te smo dosada sprovodili procene, a saradnici su dobili individualne planove obuke i mentore kako bi efikasnije sticali nova znanja i veštine. Aktivno proširujemo tim zaposlenih. Zapošljavamo tokom cele godine, u skladu sa potrebama radnih procesa, pre svega u proizvodnji, kao i u podršci funkcijama, administraciji i prodaji – saopštila je Vaider Grupa.

Foto: Pixabay/Deborah Hudson, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.