LPP otvorio prvi distributivni centar van Poljske – MOHITO, House i Sinsay odeća brže i do Srbije

Poljski modni gigant LPP otvorio je u Rumuniji svoj prvi inostrani distributivni centar, samo godinu dana nakon početka izgradnje.

Kompanija LPP jedan jedan je globalnih lidera u oblasti modne industrije i tekstila, a njeni brendovi su RESERVED, Cropp, House, MOHITO i Sinsay. Prisutna je i u Srbiji i to od 2017. godine.

Novi logistički centar u okviru CTPark Bukurešt Zapad (CTPark Bucharest West) će ojačati distributivnu mrežu grupe u Južnoj Evropi, servisirajući kako maloprodajne objekte u regionu, tako i online porudžbine, saopštio je LPP.

Specijalizovana rešenja za automatizaciju omogućiće logističkoj podružnici grupacije – LPP Logistics, da istovremeno opslužuje 450 prodavnica i isporučuje do 6 miliona komada odevnih predmeta nedeljno na rumunsko, bugarsko, mađarsko, hrvatsko, severnomakedonsko, srpsko i grčko tržište.

Izgradnja distributivnog centra krenula je u januaru 2023. godine, da bi početkom prošlog decembra kompanija započela popunu objekta i prve početne logističke operacije, navodi se u saopštenju LPP.

Foto: lpp.com

– Puštanje u rad našeg prvog distributivnog centra u inostranstvu je prekretnica u funkcionisanju našeg modela lanca snabdevanja. Dosada su se sve LPP prodavnice odeće snabdevale iz Poljske, a domaće luke su bile glavno mesto za primanje porudžbina od dobavljača. Od sada, koristeći potencijal Luke Konstanca, optimizujemo i rute i vreme transporta robe iz Azije. To znači skraćivanje takozvane „poslednje milje“ za prodavnice iz Južne Evrope i, posledično, bolju brzinu isporuke i smanjenje transportnih troškova – istakao je Sebastian Soltys, predsednik LPP Logistics.

Objekat je projektovan uzimajući u obzir ISO14001 standarde sertifikacije za izgradnju i upravljanje imovinom, kao i principe održive gradnje, ističe se u saopštenju kompanije. Takođe, napaja se energijom iz obnovljivih izvora, a na krovu je postavljeno 10.000 kvadratnih metara solarnih panela ukupne snage 2 MW. Napajanje iz fotonaponske instalacije pokrivaće 30% energetskih potreba objekta.

  • ZA JOŠ DETALJA PROČITAJTE: 

Sinsay i MOHITO brže i do srpskog tržišta – Modni gigant otvara novi distributivni centar u Rumuniji