„Nelt“ prihodovao 500 mil EUR

U toku prve godine poslovanja, „Nelt Grupa“ ostvarila je promet od 500 mil  EUR. „Nelt Grupa“ osnovana je u oktobru 2013. godine, nakon više od dve decenije uspešnog poslovanja kompanije „Nelt Co“ iz Beograda, tokom kojih je postala lider u pružanju usluga u oblastima distribucije robe široke potrošnje, pružanja logističkih usluga i distributivnog marketinga.

 – Uspostavljanjem moderne organizacije, pod kapom „Nelt Grupe“, razvijeni su novi međusobni odnosi kompanija u vlasničkoj strukturi Neltai definisana je dugoročna strateška poslovna platforma. Danas devet kompanija u našem sastavu posluje u sedam zemalja na dva kontinenta i zapošljava 3.500 osoba, ostvarujući uspešnu saradnju sa više od 40 principala – kaže Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“.

Danas „Nelt“ kompanije posluju u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Na afričkom kontinentu kompanija je prisutna od 2010. godine gde osniva firme u Angoli, Zambiji i Mozambiku, i brzo se pozicionira kao lider u poslovima distribucije i logistike u podsaharskom klasteru.

Među najvećim principalima i klijentima, nalaze se brojne internacionalne kompanije, kao što su: „Procter & Gamble“, „Wrigley“, „Mondelez“, „Mars“, „Dr. Oetker“, „Philip Morris“, „Reckitt Benckiser“, „Ball Packaging“, „Sebapharma“, „SC Johnson“ i druge.