REGION: Saponia gradi novi logističko-distributivni centar u Zagrebu

Hrvatska kompanija Saponia počinje izgradnju novog, savremeno opremljenog logističko-distributivnog centra (LDC), koji će osigurati adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju prodajno-distributivnog poslovanja, prenose regionalni portali. Investicija je vredna 8,74 miliona kuna, odnosno oko 1,14 miliona evra. 

Prvi deo projekta – rekonstrukcija postojećeg skladišnog prostora, već je završen, objavila je u četvrtak osiječka kompanija. Ovih dana dobijena je građevinska dozvola za izgradnju novog LDC u istočnoj industrijskoj zoni u Zagrebu. Radovi bi trebalo da budu završeni u aprilu, kada će Saponia na raspolaganju imati 4.500 paletnih mesta za visokoregalno skladištenje robe, kao i savremenu skladišnu mehanizaciju koja će omogućiti brži protok robe, veću preciznost isporuka i smanjenje operativnih troškova.

Novi objekat će moći da odgovori svim specifičnim zahtevima skladištenja proizvodnog programa kompanije Saponia, kao i prehrambenih proizvoda Kandit i Koestlin, čiju prodaju i distribuciju su ugovorili od ove godine.

Naime, od oko 4.120 m2 ukupnog prostora novog logističko-distributivnog centra, skoro četvrtina će biti klimatizovani prostor, koji omgućava maksimalno očuvanje kvaliteta Kandit i Koestlin proizvoda, koji su uz kompaniju Saponia članovi Mepas grupacije.

U novom prostoru, uz skladište, biće smeštene i nove kancelarije sektora prodaje i logistike, što će omogućiti efikasniju organizaciju.

Iz zagrebačkog logističkog centra godišnje će se obavljati gotovo 40.000 istovara na prodajna mesta njihovih partnera. Stoga je proširen i vozni park u koji su zbog specifičnih zahteva prevoza Kandit i Koestlin proizvoda uključene i hladnjače, te Saponia sada raspolaže sa 108 teretnih vozila.

Izvor: seebiz.eu