RZD Logistics doprema medicinsku opremu iz Kine do ruskih gradova

RZD Logistics JSC organizovaće seriju isporuka medicinske opreme namenjene borbi protiv covid-19, iz Kine u različite gradove Rusije. Transport se organizuje u saradnji sa Ministarstvom industrije i trgovine Ruske Federacije, izvestila je juče kompanija.

Prvi kontejnerski voz krenuo je iz Šangaja 19. aprila i prati severnu tranzitnu rutu kroz Zabaikalsk do stanice Vorsino (region Kaluga). U Jekaterinburgu će teret biti carinjen, a maske će potom ići u medicinske ustanove na Uralu i susednim regionima.

– Ovo je prva faza velikog logističkog projekta koji RZD Logistics sprovodi u saradnji sa ruskim Ministarstvom industrije i trgovine. Radimo na isporuci ne samo maski, već i zaštitnih odela za lekare, kao i specijalnih tkanina za šivenje maski i odela. Transport će biti organizovan iz nekoliko gradova gde su smeštene fabrike u Kini, do mesta u Rusiji kojima je oprema potrebna. Danas su to Moskva, Novosibirsk, Irkutsk i Krasnojarsk – izjavio je Dmitrij Murev, generalni direktor RZD Logistics a.d.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.