ŠANSA ZA MLADE KADROVE: Naftna industrija Srbije

Kompanija NIS pokreće novi program za mlade – NIS Energy, namenjen diplomcima i master studentima.

NIS Energy je jednogodišnji, plaćeni program kompanije NIS koji je namenjen „motivisanim mladim kandidatima koji svojim idejama mogu da pruže novu energiju kompaniji, a ujedno dobiju šansu da uče i razvijaju se u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu“, kažu iz kompanije NIS.

Uslov je da kandidat ima manje od godinu dana radnog iskustva, odlično poznavanje MS Office paketa, kao i znanje engleskog jezika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 30. novembra slanjem svoje biografije putem linka https://posao.nis.rs/prijava/nis-energy.

Za program mogu konkurisati master studenti i oni koji su diplomirali na Mašinskom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu organizacionih nauka, Rudarsko-geološkom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Tehničkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Tehnološko-metalurškom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Pravnom fakultetu.

Početak programa planiran je za februar 2021. godine, a NIS-ovi mentori će pratiti polaznike tokom celokupnog trajanja programa. Pored praktičnog rada u kompaniji, program uključuje i raznovrsne treninge, stručna predavanja i obuke, kao i rad na individualnom projektu.

Polaznici zaključuju ugovor o radu na određeno vreme u trajanju od godinu dana, nakon čega dobijaju mogućnost da se po završetku programa zaposle u kompaniji.

NIS Grupa je jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u Jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i prirodnog gasa, promet širokog asortimana naftnih i gasnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Sedište NIS-a i glavni proizvodni kapaciteti nalaze se u Srbiji: naftna i gasna nalazišta, Rafinerija nafte Pančevo, skladišta, kao i mreža benzinskih stanica.

Osim u Srbiji, NIS delatnost razvija i u regionu Balkana. Regionalna ekspanzija odvija se u dva osnovna pravca – na polju istraživanja i proizvodnje nafte i gasa (u Rumuniji i Bosni i Hercegovini) i kroz razvoj maloprodajne mreže (u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji). NIS na tržištu Balkana upravlja mrežom od preko 400 benzinskih stanica u dva brenda – NIS Petrol i premijum brend GAZPROM. Takođe, NIS je aktivan i na polju trgovine električnom energijom gde je, pored tržišta Srbije, prisutan i na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Mađarske.

Kompanija realizuje i mnogobrojne društveno odgovorne projekte, a naročito su usmereni na mlade, koji su nosioci budućeg razvoja.

Ruska kompanija Gazprom Neft poseduje 56,15 % akcijskog kapitala NIS-a, dok je 29,87% akcija u vlasništvu Republike Srbije. Ostatak pripada građanima, zaposlenima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima. Akcijama NIS-a trguje se na Beogradskoj berzi.

Podeli na društvenim mrežama: