SAVETI: Kako da pronađem svoju nišu u transportnoj branši?

Uprkos tome što se kada se govori o uspešnim logističkim preduzećima, prvenstveno misli na poznate i velike igrače, transportna branša uglavnom se sastoji od malih i srednjih preduzeća.

Za pozicioniranje i opstanak na tržištu potrebni su kompetentnost, hrabrost, ali pre svega ono čuveno – jedinstveno obeležje. To, na primer, može biti niša koja doživljava bum izvan javnosti koja se informiše putem masovnih medija.

Kompanija TIMOCOM izdvojila je nekoliko primera firmi koje su pronašle odgovarajući tržišni segment za sebe i sa njim dugoročno uspešno posluju. U tekstu koji sledi, saznaćete kako je to učinio Timo Keunecke u Nemačkoj!

Od poljoprivrednika postao prevoznik

Kao školovani poljoprivrednik, Timo Keunecke je uvek imao afinitete ka kiperima. Tako je nakon usavršavanja za komercijalistu, radio kao dispečer poljoprivrednih transporta rasutog tereta (kao što su kukuruz i repa) za jednu špeditersku firmu. Pošto je posao sa poljoprivrednim proizvodima veoma sezonski uslovljen, Keunecke se ubrzo našao pred izazovom – bilo je neophodno pronaći alternativne terete.

– U zavisnosti od vremenskih prilika, žetva kukuruza može biti različita. Postoje slučajevi kada kamioni stoje prazni – kaže Keunecke.

Zahvaljujući savetima jednog kolege špeditera, Keunecke je tražio nove nalogodavce iz industrije i trgovine preko berze tereta TIMOCOM-a i brzo ih je pronašao.

Planiranje tura u skladu sa tokovima robe

– U jednom momentu sam upoznao tokove robe kojoj je potreban kiper i saznao da se redovno obavljaju prevozi iz regiona A u region B – kaže.

Plan da postane samostalan uz pomoć sopstvenog preduzeća za rasuti teret postajao sve realniji! Tako se – tada dvadesetosmogodišnjak, 2017. godine osmelio na ovaj korak. Zajedno sa svojim ocem – takođe vozačem, osnovao je Keunecke Transporte GmbH. U tom trenutku, imao je jedno vozilo.

U narednih godinu dana, duo otac-sin je povećao vozni park na tri nova i tri polovna kamiona i proširio tim na osam stalno zaposlenih.

– Sami smo sastavljali ture i pronalazili odgovarajuće nalogodavce, tako da  smo bili u stanju da u potpunosti iskoristimo kamione – objašnjava Keunecke.

Timo Keunecke, timocom.rs

Fleksibilnost protiv korona krize

Uz transport poljoprivrednih proizvoda, Keunecke je svoju osnovnu nišu proširio i na otpad, poput mulja iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i otpada koji nastaje u fabrikama automobilske industrije.

Nakon izolacije uslovljene koronom, mladi preduzetnik morao je da bude fleksbilan i da, kratkoročno, pronađe i druge transportne niše.

– Imali smo veoma teških mesec i po dana, prvenstveno jer su fabrike auto-industrije obustavile rad. Ponovo smo prešli na transport betona – pojašnjava ovaj preduzetnik.

Kada je najjača kriza prošla, situacija na tržištu počela je da se normalizuje i logistički posao krenuo je da raste.

Umrežavanje i kadrovska politika kao faktori uspeha

Timo Keunecke veruje da je važan deo strategije uspeha upravo mogućnost da preduzeće – uz izabranu nišu, konstantno ostane fleksibilno kako bi moglo da reaguje na sezonska kolebanja ili velike lomove na tržištu, poput krize koju je izazvala pandemija korona virusa.

Za glavne faktore svog uspeha, smatra – dobre kadrove i dobre uslove rada.

Vozači firme Keunecke Transporte GmbH rade od ponedeljka do petka u smenama i svakog dana su ponovo kod kuće. Naravno, ako neko želi da vozi i vikendom, i to je moguće. Keunecke neguje kolegijalan odnos i sa partnerima na tržištu.

– Često nam se događa da jedni drugima „nabacimo“ dobre poslove. Konkurencija zapravo postoji samo oko vozača i tu se svako preduzeće mora pobrinuti za prijatnu radnu atmosferu.

Na pitanje kako ocenjuje svoju budućnost u logistici, mladi preduzetnik odgovara iznenađujuće optimistično:

– Veoma ružičasto. Za tri godine mogli bismo da stignemo do 10, ili čak 15 kamiona.

Keunecke recept za uspeh:

– Prepoznavanje i razvoj sopstvenih prednosti i resursa

– Korišćenje digitalnog umrežavanja logističkih preduzeća

– Prilagođavanje usluga situaciji na tržištu

– Korektna i kolegijalna kadrovska politika

– I na kraju, ne zaboravite da ostanete pozitivni i razmišljate u pravcu rešenja!

Izvor: timocom.rs