U Hrvatskoj će se prikupljati duvan iz 26 zemalja – BAT otvorio logistički centar u Pitomači

Preduzeće Hrvatski duhani koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorilo je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači (Virovitičko-podravska županija) u kom će se prikupljati duvan iz čak 26 različitih zemalja.

Pitomača će biti centralna tačka za isporuku BAT fabrikama u poljskom Augustowu, nemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuju.

Nakon investicije od ukupno 600 miliona kuna (oko 46,8 miliona evra) u nove linije za proizvodnju grejanih duvanskih proizvoda u Kanfanaru, otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači još više će pozicionirati Hrvatsku na globalnoj karti duvanske industrije.

– Ponosni smo na novi logistički distributivan centar u Pitomači, jer je njegovo otvaranje još jedan pokazatelj važnosti naše operacije u Hrvatskoj unutar BAT grupe i nastavak konstantnog investiranja, povećanja proizvodnje i zapošljavanja u Hrvatskoj koja se nalazi u samom središtu transformacije BAT-a – izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

U skladišnom prostoru u Pitomači, na gotovo 4.000 m2, upravljaće se gotovim zapakovanim duvanom, a kapacitet skladišta je 18.500 komada standardnih kutija duvana.

– Proizvodnja duvana jedna je od najbolje organiziranovanih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj. Uz nastavak osiguravanja pune podrške u proizvodnji za oko 340 naših proizvođača, proteklih godina smo nastavili s konstantnim povećanjem otkupne cene, a pokrenuli smo i jedan od najvećih investicijskih ciklusa u automatizaciju poljoprivrede – izjavio je Imad Ud-Din Muhammad, direktor Hrvatskih duhana.