Misija na Mars – iz ugla logističara (FOTO)

Trinaesta analogna misija na Mars Austrijskog svemirskog foruma (OeWF), u pustinji Negev u Izraelu, uspešno je završena krajem oktobra. Logistički partner OeWF bila je kompanija Gebruder Weiss, koja je transportovala opremu ove jedinstvene globalne misije, a projekat je specifičan i po tome što je veliki deo posla poveren praktikantima, mladim stručnjacima GW.

Tim pripravnika je organizovao transport opreme za misiju od Insbruka do poligona u pustinji Negev, gde su astronauti (opremljeni simulatorom svemirskog odela) u predelu koji nalikuje uslovima na Marsu sprovodili eksperiment.

– Veliko hvala ne samo našem austrijskom partneru OeWF, već i našim praktikantima iz Hala, koji su organizovali ovaj izazovan prevoz. Odlično ste to uradili! – poručuju iz kompanije Gebruder Weiss.

Robert Rubatscher, asistent menadžera za logistiku i špediciju i praktikant Gebruder Weiss u Halu u Austriji, podelio je svoja zapažanja.

– Misija na Mars pružila nam je veliko iskustvo, jer smo stečeno znanje mogli da primenimo u praksi – kaže Rubatscher.

Frank Haas, šef odseka corporate brand strategy & communications u kompaniji Gebrüder Weiss, ističe da je praćenje ove misije jednako kao da ste zavirili u budućnost logistike.

– Sve je to veoma zabavno i inspirativno! Kroz ovo partnerstvo mnogo toga toga i hvala OeWF-u na profesionalnoj saradnji. Nastavićemo da podržavamo pionirske projekte mobilnosti – poručuje Haas.

Izvor: gw-world.com