Javna skladišta Subotica obeležavaju 60 godina poslovanja

Logističko preduzeće Javna skladišta Subotica d.o.o. ove godine obeležava značajan jubilej – šest decenija poslovanja.

Kako ističu, uspeh u dugogodišnjem poslovanju omogućili su im „profesionalizam, dobar položaj u neposredoj blizini EU, veličina i kapacitet skladišnog prostora, razvijena infrastruktura, implementiran HACCP standard kvaliteta, kao i stručnost radne snage“. Od 2008. godine preduzeće je deo Nelt Grupe.

Uz špediterske, skladišne i druge logističke usluge koje pruža, Javna skladišta Subotica d.o.o. vlasnik je i prostora u kojem se nalazi i carinski terminal na kojem je locirana i funkcioniše Carinska ispostava Javna skladišta Subotica.

Grupacija Nelt, podsetimo, nedavno je najavila značajne planove za Suboticu. Kako je za PlutonLogistics rekao generalni direktor Miloš Jelić, izvesno je da će Nelt u 2021. uz investicije u Dobanovcima nastojati i da proširi svoje kapacitete u Subotici, na lokaciji Javnih skladišta, „budući da tamo postoje svi relevantni kapaciteti – od železničke konekcije preko skladišnih prostora različitih ambijenata i režima, kao i zaposleni sa velikim iskustvom“.

Subotica je za nas interesantna za intermodalni transport, naveo je Jelić krajem prošle godine, prilikom predstavljanja rezultata Nelt Grupe.

Partner zajednici

Preduzeće Javna skladišta Subotica ulazak u novu godinu obeležilo je humanitarnom akcijom, putem koje su Domu za decu ometenu u razvoju Kolevka iz Subotice donirali proizvode za ličnu higijenu, hranu za decu i mesne prerađevine u vrednosti od preko 1,15 miliona dinara.